Μια εύκολη και λαχταριστή τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο, που θα φτιάξετε σε ελάχιστο χρόνο Υλικά 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο 700 γραμμάρια 400 γραμμάρια τυρί φέτα (ή αν προτιμάτε φέτα και ανθότυρο) 1 αυγό 2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη 3 κουταλιές σούπας βούτυρο 1 κουταλιά σούπας ρίγανη 1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι Εκτέλεση Τρίβουμε τα λευκά τυριά, προσθέτουμε το αυγό, τη ρίγανη και το πιπέρι, και ανακατεύουμε Βουτυρώνουμε το ταψί. Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη σε μικρό κατσαρολάκι. Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο, ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω. Βουτυρώνουμε με πινελάκι. Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε (δεν μας πειράζει αν το «τσαλακώσουμε») και βουτυρώνουμε. Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα. Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να πάει παντού. Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα- ένα. Βουτυρώνουμε καλά και τις άκρες, και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.Βουτυρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Λαχταριστή τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ