Υλικά για την βάση 250 γρ. τριμμένα μπισκότα digestive 100 γρ. λιωμένο βούτυρο Υλικά για τη γέμιση 200 γρ. σοκολάτα (κουβερτούρα ή γάλακτος) 60 γρ. βούτυρο 80 ml κρέμα γάλακτος Εκτέλεση Βουτυρώνετε μια φόρμα στρογγυλή 20 εκ. περίπου (ή μια φόρμα σιλικόνης). Τρίβετε τα μπισκότα και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. Τα στρώνετε με τα χέρια σας, ώστε να μουλιάσουν καλά, πιέζοντας τα στον πάτο και στα τοιχώματα της φόρμας, σε ύψος περίπου 2 εκατοστών. Καλύπτετε την φόρμα και την βάζετε στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα να σφίξει το βούτυρο. Εν τω μεταξύ, βάζετε σε μπεν μαρί, όλα τα υλικά της γέμισης και τα λιώνετε, ανακατεύοντας καλά. Αδειάζετε το μείγμα στην κρύα βάση και ξαναβάζετε την τάρτα στο ψυγείο να σφίξει η γέμιση. Τη βγάζετε και αν θέλετε την διακοσμείτε με φράουλες, βύσσινο ή ότι άλλο θέλετε.
Λαχταριστή και εύκολη τάρτα σοκολάτας με 4 υλικά!
Πρόκειται για μια νοστιμότατη τάρτα ψυγείου που γίνεται εύκολα, με λίγα υλικά και δεν χρειάζεται ψήσιμο. Τα παιδιά που αγαπούν τη σοκολάτα θα την λατρέψουν σίγουρα!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ