Μια νηστίσιμη σπιτική μερέντα που θα λατρέψουν τα παιδιά. Ποιος λέει ότι η νηστεία δεν έχει τη δική της νοστιμιά; Εδώ σας παρουσιάζουμε μια εύκολη, σπιτική και πεντανόστιμη μερέντα που όμως είναι και…νηστίσιμη! Υλικά 200 γραμμάρια φουντούκια 1 πακέτο κακάο (125 γρ.) 1 ποτήρι νερό 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη 1 βανίλια 70 γραμμάρια κουβερτούρα Εκτέλεση Αλέθετε τα φουντούκια στο μπλέντερ, ανάλογα με το πόσο χοντρά ή θρυμματισμένα τα θέλετε Βάζετε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και τα βράζετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να μην κολλήσει το μείγμα και δημιουργήσει σβόλους. Όταν βράσει και δέσει είναι έτοιμη, την κατεβάζετε από τη φωτιά και τη βάζετε σε βάζο. Αφήνετε τη μερέντα να κρυώσει στο βάζο χωρίς να βάλετε το καπάκι. Αφού κρυώσει, βιδώνετε και την φυλάσσετε εντός ή εκτός ψυγείου
Νηστίσιμη σπιτική μερέντα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μανιτάρια φρικασέ Σερβίρουμε το φρικασέ μανιταριών ζεστό σε πιάτα, ραντίζοντας το καθένα με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βραστό χταποδάκι Αυτό το χταποδάκι που μπαίνει πολύ βολικά σε βάζο, είναι ό,τι πρέπει για την περίοδο της νηστείας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη και γρήγορη χορτόπιτα Δε χρειάζεται πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί και είναι ένα φανταστικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Απολαυστικό μυδοπίλαφο Το μυστικό είναι ότι δεν τα βράζουμε τα μύδια, αλλά τα τηγανίζουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψαρονέφρι στο φούρνο με γιαούρτι Αυτή είναι η πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή για ψαρονέφρι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πανεύκολη κρέμα γιαουρτιού με μελωμένα μήλα Το κρεμώδες χτυπητό γιαούρτι, με τη βελούδινη υφή, μαζί με τα μελωμένα μήλα και τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, γίνονται... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με κιμά και ανθότυρο Κανόνας: Τα λαζάνια δεν τα τρώμε ποτέ καυτά. Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο πρώτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυναμωτικά ρεβίθια με σπανάκι Για να χυλώσουν σωστά τα ρεβίθια, τα μαγειρεύουμε πάντα σε μέτρια φωτιά και, αν χρειάζεται να συμπληρώσουμε νερό, φροντίζουμε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ