Μια νηστίσιμη σπιτική μερέντα που θα λατρέψουν τα παιδιά. Ποιος λέει ότι η νηστεία δεν έχει τη δική της νοστιμιά; Εδώ σας παρουσιάζουμε μια εύκολη, σπιτική και πεντανόστιμη μερέντα που όμως είναι και…νηστίσιμη! Υλικά 200 γραμμάρια φουντούκια 1 πακέτο κακάο (125 γρ.) 1 ποτήρι νερό 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη 1 βανίλια 70 γραμμάρια κουβερτούρα Εκτέλεση Αλέθετε τα φουντούκια στο μπλέντερ, ανάλογα με το πόσο χοντρά ή θρυμματισμένα τα θέλετε Βάζετε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και τα βράζετε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να μην κολλήσει το μείγμα και δημιουργήσει σβόλους. Όταν βράσει και δέσει είναι έτοιμη, την κατεβάζετε από τη φωτιά και τη βάζετε σε βάζο. Αφήνετε τη μερέντα να κρυώσει στο βάζο χωρίς να βάλετε το καπάκι. Αφού κρυώσει, βιδώνετε και την φυλάσσετε εντός ή εκτός ψυγείου
Νηστίσιμη σπιτική μερέντα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ