Υλικά συνταγής 16 λαζάνια 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 κιλό μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες αλάτι, πιπέρι λίγο τυρί νηστίσιμο (προαιρετικά) Υλικά για τη νηστίσιμη μπεσαμέλ 100 γρ. μαργαρίνη ή λάδι 100 γρ. αλεύρι 1 λίτρο γάλα σόγιας ή ζωμός λαχανικών λίγο μοσχοκάρυδο αλάτι Εκτέλεση Για τη σάλτσα μανιταριών Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια Αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους Βάζουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να μαραθούν Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 10′ Αλατοπιπερώνουμε Για τη νηστίσιμη μπεσαμέλ Λιώνουμε τη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το αλεύρι Ψήνουμε ανακατεύοντας με σύρμα για 1′-2′ Αποσύρουμε για λίγο την κατσαρόλα Σταδιακά και πάντα ανακατεύοντας προσθέτουμε το ζεστό γάλα Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η κρέμα Αλατίζουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο Σε πυρίμαχο βουτυρωμένο σκεύος βάζουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ Κάνουμε μια στρώση λαζάνια και περιχύνουμε με σάλτσα μανιταριών Πασπαλίζουμε με λίγο νηστίσιμο τυρί Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά Σάλτσα μανιταριών, μπεσαμέλ, τυριά Σκεπάζουμε με τα τελευταία λαζάνια Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα νηστίσιμη μπεσαμέλ. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί Ψήνουμε για 25′ στους 180-200ºC,ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′-20′ επιπλέον, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια Αφήνουμε να σταθεί σε σβηστό φούρνο για 10′ για να τραβήξει τα υγρά του
Νηστίσιμα λαζάνια με πλούσια μπεσαμέλ
Μια νηστίσιμη λαχταριστή συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ