Υλικά Τα υλικά είναι πολύ απλά. Θα χρειαστούμε: 3 πλάκες κουβερτούρας 125 γραμμάρια η καθεμιά 1 κουταλιά σούπας σπορέλαιο Σκεύος μπεν μαρί Θήκες σιλικόνης σε σχήμα ωοειδές Ένα πινέλο σιλικόνης Καραμελίτσες, η μίνι κουφετάκια για να γεμίσετε τα αυγά Κορδέλες σε ότι χρώμα σας αρέσει για τη διακόσμηση Εκτέλεση Σε μπεν-μαρί λιώνουμε τις κουβερτούρες, μαζί με 1 κ.σ. σπορέλαιο να γυαλίσει. Ανακατεύουμε καλά την κουβερτούρα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, να λιώσει,αργά και με υπομονή για να μην καεί η κουβερτούρα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει καλά η κουβερτούρα, και να μην έχει καθόλου φυσαλίδες. Με το πινέλο παίρνουμε μια ποσότητα λιωμένης κουβερτούρας κι αλείφουμε προσεχτικά τις θήκες αυγών σιλικόνης, να πάει παντού. Η κουβερτούρα θα πρέπει να είναι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Συνεχίζουμε το στρώσιμο της κουβερτούρας, και στις δύο θήκες και τις βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Βγάζουμε τις φόρμες και καλύπτουμε δεύτερο χέρι κουβερτούρας, στις ήδη σοκολατένιες θήκες. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να παγώσουν καλά. Με προσοχή σπρώχνοντας ελαφρά με το χέρι, αδειάζουμε τα σοκολατένια αυγά απ’τις θήκες. Γεμίζουμε το ένα από κάθε μισό αυγό, με καραμελίτσες, πολύ μικρά αυγουλάκια, ή ό,τι άλλο, θέλουμε. Με το πινέλο παίρνουμε λίγη ποσότητα κουβερτούρας κι αλείφουμε το χείλος κάθε 1/2 αυγού, εκεί που θα γίνει η ένωση αλλά προσεχτικά γιατί λιώνει η σοκολάτα. Καλύπτουμε με το άλλο 1/2 του αυγού. Στρώνουμε ελαφρά τα πλάγια και προσθέτουμε λίγη κουβερτούρα, όπου χρειάζεται να καλύψουμε τυχόν τρυπούλες. Αν τύχει να σπάσει το σοκολατένιο αυγό, λιώνουμε πάλι την σοκολάτα σε μπεν-μαρί και ξεκινάμε από την αρχή! Διατηρείστε τα στο ψυγείο, μέχρι να τα προσφέρετε. Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα!
DIY: Φτιάξτε μόνες σας πασχαλινά, σοκολατένια αβγά
Το Πάσχα πλησιάζει και όλα τα βαφτιστήρια περιμένουν από τους νονούς τους αυτή τη μοναδική λιχουδιά, το σοκολατένιο αυγό. Εμείς σας προτείνουμε μια απλή συνταγή για να φτιάξετε εύκολα και κυρίως οικονομικά τα δικά σας σοκολατένια αυγά για τα βαφτιστήρια σας.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα Εύκολο, νόστιμο και γρήγορο πρωινό - Τώρα δεν έχετε δικαιολογία να το παραλείψετε! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστό ρόφημα κανέλας Πέρα από την όμορφη και ζεστή αίσθηση που σου δίνει η μυρωδιά της, η κανέλα έχει και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Οι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα Το μυστικό; Προτιμάμε ελληνικά δαμάσκηνα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας Ένα υγιεινό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών Ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική σαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τσάι του βουνού με κουρκουμά Για περισσότερη γεύση: Προσθέτουμε μέλι, κανέλα και ό,τι άλλο ταιριάζει γευστικά με το μέλι και είναι πλούσιο σε θρεπτικά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ