Υλικά Τα υλικά είναι πολύ απλά. Θα χρειαστούμε: 3 πλάκες κουβερτούρας 125 γραμμάρια η καθεμιά 1 κουταλιά σούπας σπορέλαιο Σκεύος μπεν μαρί Θήκες σιλικόνης σε σχήμα ωοειδές Ένα πινέλο σιλικόνης Καραμελίτσες, η μίνι κουφετάκια για να γεμίσετε τα αυγά Κορδέλες σε ότι χρώμα σας αρέσει για τη διακόσμηση Εκτέλεση Σε μπεν-μαρί λιώνουμε τις κουβερτούρες, μαζί με 1 κ.σ. σπορέλαιο να γυαλίσει. Ανακατεύουμε καλά την κουβερτούρα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, να λιώσει,αργά και με υπομονή για να μην καεί η κουβερτούρα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει καλά η κουβερτούρα, και να μην έχει καθόλου φυσαλίδες. Με το πινέλο παίρνουμε μια ποσότητα λιωμένης κουβερτούρας κι αλείφουμε προσεχτικά τις θήκες αυγών σιλικόνης, να πάει παντού. Η κουβερτούρα θα πρέπει να είναι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Συνεχίζουμε το στρώσιμο της κουβερτούρας, και στις δύο θήκες και τις βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Βγάζουμε τις φόρμες και καλύπτουμε δεύτερο χέρι κουβερτούρας, στις ήδη σοκολατένιες θήκες. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να παγώσουν καλά. Με προσοχή σπρώχνοντας ελαφρά με το χέρι, αδειάζουμε τα σοκολατένια αυγά απ’τις θήκες. Γεμίζουμε το ένα από κάθε μισό αυγό, με καραμελίτσες, πολύ μικρά αυγουλάκια, ή ό,τι άλλο, θέλουμε. Με το πινέλο παίρνουμε λίγη ποσότητα κουβερτούρας κι αλείφουμε το χείλος κάθε 1/2 αυγού, εκεί που θα γίνει η ένωση αλλά προσεχτικά γιατί λιώνει η σοκολάτα. Καλύπτουμε με το άλλο 1/2 του αυγού. Στρώνουμε ελαφρά τα πλάγια και προσθέτουμε λίγη κουβερτούρα, όπου χρειάζεται να καλύψουμε τυχόν τρυπούλες. Αν τύχει να σπάσει το σοκολατένιο αυγό, λιώνουμε πάλι την σοκολάτα σε μπεν-μαρί και ξεκινάμε από την αρχή! Διατηρείστε τα στο ψυγείο, μέχρι να τα προσφέρετε. Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα!
DIY: Φτιάξτε μόνες σας πασχαλινά, σοκολατένια αβγά
Το Πάσχα πλησιάζει και όλα τα βαφτιστήρια περιμένουν από τους νονούς τους αυτή τη μοναδική λιχουδιά, το σοκολατένιο αυγό. Εμείς σας προτείνουμε μια απλή συνταγή για να φτιάξετε εύκολα και κυρίως οικονομικά τα δικά σας σοκολατένια αυγά για τα βαφτιστήρια σας.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ