Υλικά 200 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμ.) 1 βανίλια 350 ml κρέμα γάλακτος κρύα 50 γραμμ. τρίμμα σοκολάτας Εκτέλεση Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ζαχαρούχο και τη βανίλια σε μπεν μαρί. Τα αφήνουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη. Βάζουμε 2-3 κ.σ. από τη χτυπημένη κρέμα στη λιωμένη (αλλά κρύα πλέον) σοκολάτα κι ανακατεύουμε απαλά, να αραιώσει. Τέλος, προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα. Απαλά, με μία μαλακή σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε το μείγμα να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο της κρέμας. Προσθέτουμε το τρίμμα σοκολάτας απαλά κι ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες ώσπου να σφίξει.
Λαχταριστό σπιτικό παγωτό σοκολάτα σε 10′
Ένα παγωτό πολύ εύκολο, αφού δεν χρειάζεται καν παγωτομηχανή, λαχταριστό και βέβαια υγιεινό αφού είναι φτιαγμένο με τα χεράκια της…μαμάς!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εύκολοι ντοματοκεφτέδες Πριν ψήσουμε τους ντοματοκεφτέδες, τους πατάμε ελαφρώς να γίνουν πλακέ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια Νόστιμη συνταγή για καλιτσούνια με σπανάκι από το περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητά λαχανικά στη σχάρα Τα διαφορετικά χρώματα, οι υφές και οι γεύσεις του κάθε ψητού λαχανικού συνοδεύουν άψογα οτιδήποτε άλλο ψήσουμε, αν και... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σως γιαουρτιού με πιπεριά Φλωρίνης, καπνιστή πάπρικα και σχοινόπρασο Αυτή η light επιλογή μπορεί να αντικαταστήσει τη μαγιονέζα και άλλες σάλτσες με πολλά λιπαρά. Αν την αραιώσουμε με... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δροσερά ρολάκια αγγουριού με τυρί κρέμα Ένα αναζωογονητικό και ελαφρύ ορεκτικό που θα σας κόψει την όρεξη και θα σας ενυδατώσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πικάντικη σούπα με καρότα και φακές Μια βελουτέ σούπα με σίδηρο και χαμηλά λιπαρά, ιδανική για τις cozy ημέρες του φθινοπώρου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Oatmeal με καρύδα και μάνγκο Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα ανανεώσει το αγαπημένο σου πρωινό με βρώμη, το δημοφιλές oatmeal, δίνοντάς του ένα εξωτικό... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητές μελιτζάνες με σάλτσα από ταχίνι & κουκουνάρι Υγιεινές μελιτζάνες με θρεπτικό ταχίνι - Φανταστικός συνδυασμός. Συνταγή από το περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική ροζ λεμονάδα με σμέουρα, χωρίς ζάχαρη Βήμα-βήμα η συνταγή από την Καρολίνα Δωρίτη για το περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτικές σάλτσες, χωρίς συντηρητικά Φτιάχνουμε τα δικά μας χειροποίητα ντιπ χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά, εύκολα και γρήγορα στο σπίτι εντυπωσιάζοντας την παρέα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς να βράσεις το αβγό όπως το θες Τα μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, από το περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Vegan burger Αλεσμένα όσπρια, μανιτάρια ή άλλα λαχανικά αντικαθιστούν επάξια των κιμά των κλασικών μπέργκερ. Εδώ για να πιάσουμε την υφή,... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητά καλαμπόκια με παρμεζάνα & σκορδάτη μαγιονέζα Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καταναλώσουμε το καλαμπόκι. Αυτός, όμως, είναι ο πιο νόστιμος! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ