Υλικά 500 γραμμάρια φράουλες 600 ml κρέμα γάλακτος 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 1 βανίλια (σκόνη) 1 πακέτο μπισκότα τύπου Petit beurre Εκτέλεση Πλύνετε τις φράουλες και κόψτε τις σε λεπτές φέτες, αφήνοντας στην άκρη μερικές που θα τις χρησιμοποιήσετε για γαρνιτούρα. Με ένα μίξερ χειρός χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος. Προσθέστε την άχνη και τη βανίλια και και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σε ένα πυρέξ (ή πιατέλα) βάλτε μία μικρή κουταλιά σαντιγί και κατόπιν τοποθετήστε από πάνω έξι μπισκότα. Καλύψτε τα με μία στρώση σαντιγί και στη συνέχεια απλώστε ένα στρώμα από τις φράουλες. Συνεχίστε για δύο φορές μέχρι να έχετε τρεις στρώσεις από μπισκότα. Καλύψτε το τελευταίο στρώμα με σαντιγί και προσθέστε μερικές φράουλες. Τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να μαλακώσουν τα μπισκότα. Σερβίρετε με επιπλέον φράουλες και αν θέλετε με σος σοκολάτας.
Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με φράουλες
Πρόκειται για ένα γλυκό δροσερό, λαχταριστό αλλά κυρίως… εύκολο μια που δεν χρειάζεται καν ψήσιμο. Είναι από τις πιο γρήγορες συνταγές για γλυκά που μπορείτε να βρείτε, συνδυάζει το αγαπημένο φρούτο όλου του κόσμου με τα αγαπημένα μπισκότα όλων των Ελλήνων και σας δίνει τη δυνατότητα να αυτοσχεδιάσετε.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ