Χάστε εύκολα τα περιττά κιλά με πράσινο τσάι!

Το πράσινο τσάι, γεμάτο αντιοξειδωτικά και θρεπτικές ουσίες δεν βοηθάει μόνο την υγεία μας, αλλά αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο για να χάσετε βάρος και να κάψετε λίπος.
21 Μαΐου 2015 | 13:29

Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, ενώσεις γνωστές ως πολυφαινόλες, που έχουν δειχθεί να έχουν διάφορες επιδράσεις που σχετίζονται με την αυξημένη θερμογένεση (αυξημένο μεταβολισμό μέσω της παραγωγής θερμότητας από το σώμα), την αυξημένη καύση λίπους ή την οξείδωση και τη μειωμένη απορρόφηση του λίπους.  Επιπλέον, οι κατεχίνες αυξάνουν την ποσότητα της ευαίσθητης ορμόνης λιπάσης η οποία αυξάνει την καύση λίπους, ενώ παράλληλα μειώνει τη δραστικότητα της παγκρεατικής και γαστρικής λιπάσης η οποία μειώνει την απορρόφηση του λίπους. Μαζί με κάποιες άλλες βασικές αντιδράσεις, φαίνεται ότι οι κατεχίνες μαζί με την καφεΐνη έχουν μια ποικιλία μηχανισμών με τους οποίους μας βοηθούν να χάσουμε βάρος και λίπος. Γιατί μας αδυνατίζει Περιέχει συστατικά που βοηθούν στην απώλεια βάρους Βοηθάει στο κάψιμο του λίπους Βοηθάει σε γρήγορο κάψιμο του λίπους αν καταναλώνεται παράλληλα με γυμναστική Ενεργοποιεί το μεταβολισμό Κόβει την όρεξη Καίει το λίπος της κοιλιάς Επίσης, η καφεΐνη που έχει το πράσινο τσάι, διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα και μεταλλάσσει το λίπος, που κυκλοφορεί μέσω του αίματος στον οργανισμό, σε καύσιμο. Παρά το γεγονός ότι μόνο η καφεΐνη μπορεί να τονώσει το μεταβολισμό με αυτό τον τρόπο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ερευνητές διαπίστωσαν πως ο συνδυασμός των συστατικών του πράσινου τσαγιού ήταν πολύ πιο αποτελεσματικός από την καφεΐνη. Επιπλέον, το πράσινο τσάι συμβάλλει στη μεγιστοποιήση της αντοχής, αυξάνει την ενέργειά μας, πράγμα που σημαίνει ότι ενισχύει το μεταβολισμό ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα να καίμε περισσότερες θερμίδες. Πώς θα φτιάξετε σωστά το ρόφημα με πράσινο τσάι Διαλέξτε χύμα τσάι με ολόκληρα φύλλα αντί τσάι ψιλοκομμένο σε φακελάκι. Βάλτε το νερό να βράσει μέσα σε μια κατσαρόλα ή ένα βραστήρα. Μη χρησιμοποιείτε αντικολλητική κατσαρόλα επειδή η ειδική επένδυσή της θα μπορούσε να απελευθερώσει επιβλαβείς χημικές ουσίες μέσα στο βραστό νερό. Σταματήστε το βράσιμο όταν το νερό είναι ανάμεσα στους 77°C με 85°C Αφήστε το νερό για ένα λεπτό. Προθερμάνετε την τσαγιέρα σας ή το φλιτζάνι σας για να μην επιταχύνεται η ψύχρανση του νερού. Για αυτό, χύστε λίγο βραστό νερό και καλύψτε με ένα πανί. Περιμένετε λίγο και αδειάσετε το δοχείο από το νερό του.Υπολογίστε 4 κουταλιές του καφέ με φύλλα τσαγιού για ένα λίτρο νερό. Προσθέστε τα φύλλα χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι, ή τοποθετώντας τα απλά μέσα στην τσαγιέρα. Προσθέσετε το νερό και καλύψετε πάλι την τσαγιέρα με ένα λινό ή με το καπάκι της για 2 με 3 λεπτά. Δοκιμάστε συχνά, το τσάι πρέπει να είναι αρωματισμένο χωρίς να γίνεται πικρό, τότε αφαιρέσετε τα φύλλα του τσαγιού και απολαύστε το

imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version