Υλικά για τα Pancakes 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 1/2 κ.γ. baking powder 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη 1/2 κ.γ. αλάτι 2 μεγάλα αυγά 1 1/2 φλιτζάνι γάλα 2 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια 1/3 φλιτζανιού χρωματιστή τρούφα Υλικά για το γλάσο 150 γραμμάρια άχνη 1 βανίλια 1 κουταλιά σούπας λιωμένο βούτυρο λίγο χλιαρό νερό Εκτέλεση Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε το μείγμα στο αλεύρι ανακατεύοντας ώστε να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός Στο τέλος προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο. Αν το μείγμα φαίνεται πηχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο γάλα με ελάχιστο βούτυρο να κάψει καλά και βάζουμε 1/4 του φλιτζανιού από το χυλό κάθε φορά για κάθε Pancake Ψήνουμε μέχρι η τηγανίτα μας να πάρει χρώμα (1-2 λεπτά) και τη γυρίζουμε. Τι βάζουμε Βάλτε τες σε ένα πιάτο και τις καλύπτουμε με μια πετσέτα κουζίνας για να τις κρατήσουμε ζεστές. Γλάσο Ανακατεύουμε την άχνη με το βούτυρο και τη βανίλια Προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό, να είναι ρευστό το γλάσο. Ρίχνουμε το γλάσο στα pancakes και γαρνίρουμε με χρωματιστή τρούφα
Η πιο εύκολη και γρήγορη τούρτα γενεθλίων

Αν δεν προλαβαίνετε να φτιάξετε μια παραδοσιακή τούρτα για τα γενέθλια του παιδιού, τότε αυτή η εντυπωσιακή τούρτα με pancakes, θα σας βγάλει σίγουρα ασπροπρόσωπη. Είναι εύκολη, γρήγορη, οικονομική και το βασικότερο; Θα τη λατρέψουν όλα τα παιδιά!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Απολαυστικό μυδοπίλαφο Το μυστικό είναι ότι δεν τα βράζουμε τα μύδια, αλλά τα τηγανίζουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψαρονέφρι στο φούρνο με γιαούρτι Αυτή είναι η πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή για ψαρονέφρι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πανεύκολη κρέμα γιαουρτιού με μελωμένα μήλα Το κρεμώδες χτυπητό γιαούρτι, με τη βελούδινη υφή, μαζί με τα μελωμένα μήλα και τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, γίνονται... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με κιμά και ανθότυρο Κανόνας: Τα λαζάνια δεν τα τρώμε ποτέ καυτά. Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο πρώτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυναμωτικά ρεβίθια με σπανάκι Για να χυλώσουν σωστά τα ρεβίθια, τα μαγειρεύουμε πάντα σε μέτρια φωτιά και, αν χρειάζεται να συμπληρώσουμε νερό, φροντίζουμε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε παρέα με τα παιδιά σπιτική λαγάνα Προετοιμαζόμαστε για την Καθαρά Δευτέρα φτιάχνοντας την παραδοσιακή λαγάνα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με λουκάνικα και φέτα Τα πράσα δίνουν γλυκιά, απαλή γεύση, τα λουκάνικα προσθέτουν πικάντικη νοστιμιά και η φέτα δίνει αλμυρή ένταση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ