Υλικά 30 γραμμάρια κακάο Nesquik 125 ml ζαχαρούχο γάλα 375 ml γάλα φρέσκο 1 βανίλια 250 ml κρέμα γάλακτος Εκτέλεση Βάζουμε σε κατσαρόλα κακάο, ζαχαρούχο γάλα, βανίλια και γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 5΄, πάντα ανακατεύοντας. Όταν γίνει το μείγμα κακάο το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Μπορούμε να το βάλουμε σε κρύο μπεν μαρί. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη. Βάζουμε 2-3 κ.σ. από τη χτυπημένη κρέμα στη λιωμένη (αλλά κρύα πλέον) σοκολάτα κι ανακατεύουμε απαλά, να αραιώσει. Τέλος, προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα. Απαλά, με μία μαλακή σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε το μείγμα να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο της κρέμας. Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες ώσπου να σφίξει.
16 Ιουνίου 2015 | 13:01
Πρόσφατα Άρθρα