Υλικά 350 γραμμάρια φρέσκα ροδάκινα 250 γραμμάρια γιαούρτι με 2% λιπαρά 70 γραμμάρια ζάχαρη 2 κουταλάκια γλυκού χυμό λεμονιού Εκτέλεση Κόβουμε σε κομμάτια το ροδάκινο και το βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού στο multi Το πολτοποιούμε καλά και προσθέτουμε και το γιαούρτι Πολτοποιούμε και πάλι μέχρι να έχουμε ένα μείγμα ομοιογενές Βάζουμε στη κατάψυξη για 2 ώρες Μετά, βγάζουμε το παγωτό και το ξαναχτυπάμε στο μπλέντερ (ή ακόμη και με αβγοδάρτη) για 1-2 λεπτά Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες Χτυπάμε και πάλι για 1-2 λεπτά Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες και χτυπούμε και πάλι το παγωτό μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες Σερβίρουμε με φέτες από ροδάκινο και ξηρούς καρπούς εάν θέλουμε. Πάντως και σκέτο είναι υπέροχο και γεμάτο φρούτο.
Σπιτικό παγωτό ροδάκινο!
Το ροδάκινο είναι ένα φρούτο με μοναδικό άρωμα και γεύση. Εδώ σας δίνουμε μια εύκολη σπιτική συνταγή για να φτιάξετε ένα λαχταριστό παγωτό ροδάκινο με απλά υλικά!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Οι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα Το μυστικό; Προτιμάμε ελληνικά δαμάσκηνα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας Ένα υγιεινό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών Ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική σαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τσάι του βουνού με κουρκουμά Για περισσότερη γεύση: Προσθέτουμε μέλι, κανέλα και ό,τι άλλο ταιριάζει γευστικά με το μέλι και είναι πλούσιο σε θρεπτικά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέικ με αποξηραμένα σύκα Τα αποξηραμένα σύκα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, σιδήρου, καλίου, ασβεστίου και βιταμίνης Κ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αφέψημα με τριαντάφυλλο και χαμομήλι Το αποξηραμένο τριαντάφυλλο είναι αρωματικό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες και λειτουργεί καταπραϋντικά σε συμπτώματα πονοκεφάλου, ζάλης και αϋπνίας.... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σούπα με τραχανά, μανιτάρια και μανούρι Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε το καθένα με τρίμματα τυριού και λίγα σοταρισμένα μανιτάρια. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ