Για τέσσερις μερίδες Υλικά 4-6 σύκα, χωρισμένα στη μέση 150 γραμμάρια καρύδια (ή ανάμικτα αμύγδαλα & καρύδια) 120 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική Στραγγιστό γιαούρτι (500 γραμμάρια) Μέλι Εκτέλεση Σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε τους ξηρούς καρπούς για 8-10 λεπτά Στη συνέχεια τους αποσύρουμε και μόλις κρυώσουν, τους ψιλοκόβουμε Κατόπιν στην επιφάνεια ενός μικρού τηγανιού απλώνουμε τη ζάχαρη και από πάνω βάζουμε τα σύκα (με το κομμένο μέρος να εφάπτεται στη ζάχαρη) Ψήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν Σε εκείνο το σημείο τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 2-3 δευτερόλεπτα ακόμα Σερβίρουμε σε μπολ το γιαούρτι, βάζουμε μια στρώση από ξηρούς καρπούς και μέλι, συνεχίζουμε με το γιαούρτι και πάλι με τους ψημένους ξηρούς καρπούς και το μέλι
Καραμελωμένα σύκα με γιαούρτι, μέλι και ξηρούς καρπούς
Οι λαχταριστοί πρωταγωνιστές του καλοκαιριού, τα σύκα, δίνουν τη δική τους γλύκα σε ένα ελαφρύ, υγιεινό και πολύ εύκολο επιδόρπιο! Μια αληθινά πολύ δροσιστική συνταγή!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ