Για τέσσερις μερίδες  Υλικά 4-6 σύκα, χωρισμένα στη μέση 150 γραμμάρια καρύδια (ή ανάμικτα αμύγδαλα & καρύδια) 120 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική Στραγγιστό γιαούρτι (500 γραμμάρια)  Μέλι Εκτέλεση Σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε τους ξηρούς καρπούς για 8-10 λεπτά Στη συνέχεια τους αποσύρουμε και μόλις κρυώσουν, τους ψιλοκόβουμε Κατόπιν στην επιφάνεια ενός μικρού τηγανιού απλώνουμε τη ζάχαρη και από πάνω βάζουμε τα σύκα (με το κομμένο μέρος να εφάπτεται στη ζάχαρη) Ψήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν Σε εκείνο το σημείο τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 2-3 δευτερόλεπτα ακόμα Σερβίρουμε σε μπολ το γιαούρτι, βάζουμε μια στρώση από ξηρούς καρπούς και μέλι, συνεχίζουμε με το γιαούρτι και πάλι με τους ψημένους ξηρούς καρπούς και το μέλι