Για τέσσερις μερίδες Υλικά 4-6 σύκα, χωρισμένα στη μέση 150 γραμμάρια καρύδια (ή ανάμικτα αμύγδαλα & καρύδια) 120 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική Στραγγιστό γιαούρτι (500 γραμμάρια) Μέλι Εκτέλεση Σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε τους ξηρούς καρπούς για 8-10 λεπτά Στη συνέχεια τους αποσύρουμε και μόλις κρυώσουν, τους ψιλοκόβουμε Κατόπιν στην επιφάνεια ενός μικρού τηγανιού απλώνουμε τη ζάχαρη και από πάνω βάζουμε τα σύκα (με το κομμένο μέρος να εφάπτεται στη ζάχαρη) Ψήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν Σε εκείνο το σημείο τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 2-3 δευτερόλεπτα ακόμα Σερβίρουμε σε μπολ το γιαούρτι, βάζουμε μια στρώση από ξηρούς καρπούς και μέλι, συνεχίζουμε με το γιαούρτι και πάλι με τους ψημένους ξηρούς καρπούς και το μέλι
Καραμελωμένα σύκα με γιαούρτι, μέλι και ξηρούς καρπούς

Οι λαχταριστοί πρωταγωνιστές του καλοκαιριού, τα σύκα, δίνουν τη δική τους γλύκα σε ένα ελαφρύ, υγιεινό και πολύ εύκολο επιδόρπιο! Μια αληθινά πολύ δροσιστική συνταγή!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Θρεπτικό μπριάμ Το μπριάμ είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο με λαχανικά που μαγειρεύονται αργά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο λαχανικό έχετε στο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγανές πατάτες φούρνου για να συνοδεύσετε το κρέας Το απλό hack για να απολαύσετε τις πατάτες σαν να είναι τηγανιτές ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε πασχαλινά κουλουράκια Φτιάχνουμε πασχαλινά κουλουράκια μαζί με τα παιδιά εύκολα και γρήγορα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ταχινόσουπα με κριθαράκι Προσοχή, δεν ξαναζεσταίνουμε την ταχινόσουπα γιατί θα κόψει το ταχίνι! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πασχαλινό τσουρέκι με άρωμα πορτοκαλιού Το πασχαλινό τσουρέκι πιο αρωματικό με λίγο πορτοκάλι (αν δεν είστε φαν της μαστίχας). ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νηστίσιμα muffins Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» μαζί με τη Φαίη Σκορδά και... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μύδια με κρόκο Κοζάνης Το χαρακτηριστικό άρωμα του γλύκάνισου δίνει άλλη γεύση σε αυτό το ξεχωριστό μυδοπίλαφο με κρόκο Κοζάνης και τηγανητούς κολοκυθοανθούς ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρυζόγαλο με μέλι, κανέλα και βατόμουρα Το μυστικό είναι όμως να προσθέτεις κρέμα γάλακτος και βούτυρο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πένες με κόκκινη σάλτσα και μελιτζάνα Πεντανόστιμη συνταγή με θρεπτικά λαχανικά και μεσογειακή γεύση ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομελέτα με μανιτάρια Ιδέα για πεντανόστιμο brunch γεμάτο πρωτεΐνη, που μπορούμε να ετοιμάσουμε πολύ εύκολα και γρήγορα! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ