Υλικά 6 γραμμάρια βούτυρο (συν λίγο βούτυρο για το τηγάνι) 50 γραμμάρια ζάχαρη 1 βανίλια 3 αυγά 125 ml γάλα 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ Πραλίνα φουντουκιού Εκτέλεση Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν, ρίχνετε τα αυγά, το γάλα και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν. Το αφήνουμε 5-10 λεπτά να ξεκουραστεί τηγάνι (ή τη γκριλιέρα) με βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και αφήνουμε να ζεσταθεί το μάτι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι από το μείγμα στο κέντρο του τηγανιού και το αφήνουμε να απλωθεί λίγο κυκλικά Αφήνουμε τη βάφλα να ψηθεί για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει και με τη σπάτουλα την γυρίζουμε ανάποδα για ακόμα 4 λεπτά. Αποφεύγουμε να την πιέσουμε, γιατί θα γίνει σαν…. τηγανίτα. Συνεχίζουμε κανονικά την διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα. Όταν είναι έτοιμες τις συνοδεύουμε με πραλίνα φουντουκιού Extra tip: Για να κρατήσετε ζεστές τις βάφλες σας, αλλά παράλληλα τραγανές, μπορείτε να τις βάλετε στους 50 βαθμούς στο φούρνο αλλά φυσικά στον αέρα.
Λαχταριστές βάφλες σε 10 λεπτά!
Σας αρέσουν οι βάφλες αλλά δεν έχετε το ειδικό σκεύος; Κι όμως μπορείτε να τις φτιάξετε γρήγορα και εύκολα χωρίς βαφλιέρα!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έτσι εύκολα θα διπλασιάσεις την πρωτεΐνη στο πρωινό σου Για ένα απολαυστικό και χορταστικό πρωινό δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά. Και ειδικά για ένα πρωτεϊνούχο γεύμα αρκεί ο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα Εύκολο, νόστιμο και γρήγορο πρωινό - Τώρα δεν έχετε δικαιολογία να το παραλείψετε! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστό ρόφημα κανέλας Πέρα από την όμορφη και ζεστή αίσθηση που σου δίνει η μυρωδιά της, η κανέλα έχει και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Οι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα Το μυστικό; Προτιμάμε ελληνικά δαμάσκηνα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας Ένα υγιεινό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών Ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική σαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ