Υλικά 6 γραμμάρια βούτυρο (συν λίγο βούτυρο για το τηγάνι) 50 γραμμάρια ζάχαρη 1 βανίλια 3 αυγά 125 ml γάλα 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ Πραλίνα φουντουκιού Εκτέλεση Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν, ρίχνετε τα αυγά, το γάλα και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν. Το αφήνουμε 5-10 λεπτά να ξεκουραστεί τηγάνι (ή τη γκριλιέρα) με βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και αφήνουμε να ζεσταθεί το μάτι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι από το μείγμα στο κέντρο του τηγανιού και το αφήνουμε να απλωθεί λίγο κυκλικά Αφήνουμε τη βάφλα να ψηθεί για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει και με τη σπάτουλα την γυρίζουμε ανάποδα για ακόμα 4 λεπτά. Αποφεύγουμε να την πιέσουμε, γιατί θα γίνει σαν…. τηγανίτα. Συνεχίζουμε κανονικά την διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα. Όταν είναι έτοιμες τις συνοδεύουμε με πραλίνα φουντουκιού Extra tip: Για να κρατήσετε ζεστές τις βάφλες σας, αλλά παράλληλα τραγανές, μπορείτε να τις βάλετε στους 50 βαθμούς στο φούρνο αλλά φυσικά στον αέρα.
Λαχταριστές βάφλες σε 10 λεπτά!
Σας αρέσουν οι βάφλες αλλά δεν έχετε το ειδικό σκεύος; Κι όμως μπορείτε να τις φτιάξετε γρήγορα και εύκολα χωρίς βαφλιέρα!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σφυρίδα με ελαιόλαδο Η σφυρίδα είναι ένα ψάρι χαμηλής θερμιδικής αξίας. Αποτελεί, επίσης, καλή πηγή πρωτεϊνών και αμινοξέων. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ