Η τούρτα σάντουιτς είναι μια συνταγή εμπνευσμένη από το Smörgåstårta, ένα σουηδικό έδεσμα και ουσιαστικά πρόκειται για κάτι ανάλογο με αυτό που εμείς ονομάζουμε «μπόμπα». Για τη βάση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φέτες του τοστ οπότε και η αλμυρή «τούρτα» θα πάρει ορθογώνιο σχήμα ή αλμυρό παντεσπάνι, για στρογγυλό σχήμα Υλικά 18 φέτες λευκό ψωμί του τοστ χωρίς κόρα 12 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα 350 γραμμάρια τυρί Φιλαδέλφεια με χαμηλά λιπαρά ½ κιλό στραγγιστό γιαούρτι 4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα (αν προτιμάτε με χαμηλά λιπαρά) 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι Για τη γαρνιτούρα 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση για τη γαρνιτούρα 3 φλούδες από αγγούρι Φέτες από ζαμπόν ή τυρί σε ρολάκια Εκτέλεση Σε μια μεγάλη πιατέλα, απλώνουμε σε ορθογώνιο σχήμα έξι φέτες ψωμί του τοστ, ώστε να σχηματιστεί η βάση της τούρτας, ή τα στρογγυλά παντεσπάνια Αλείφουμε το πάνω μέρος της τούρτας με τυρί Φιλαδέλφεια Από πάνω βάζουμε σε κάθε φέτα ψωμί από μια φέτα ζαμπόν ή γαλοπούλα Απλώνουμε από πάνω άλλες έξι φέτες ψωμί Αλείφουμε ξανά με τυρί και ξαναβάζουμε ζαμπόν ή γαλοπούλα Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για τρίτη φορά και η τούρτα είναι έτοιμη για να τη διακόσμηση Επικάλυψη τούρτας Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε για 5′ τη μαγιονέζα, το πιπέρι, την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και όσο τυρί Φιλαδέλφεια μας έχει απομείνει από το άλειμμα του ψωμιού. Με μια σπάτουλα, απλώνουμε τη σαντιγί και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της τούρτας καθώς και τα πλαϊνά της. Διακοσμούμε την επιφάνειά της με τα ντοματίνια αφού τα κόψουμε στη μέση και με τα ρολάκια από ζαμπόν και τυρί