Υλικά (για 4-5 άτομα) 200 γραμμάρια κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια 350ml κρέμα γάλακτος Προαιρετικά: 2 κουταλιές σούπας λικέρ φουντούκι ή όποιο άλλο λικέρ προτιμάτε Εκτέλεση Βάζετε τα κομματάκια της σοκολάτας σε ένα μπολ και τα 150ml της κρέμας γάλακτος σε ένα μικρό κατσαρολάκι να πάρει βράση. Περιχύνετε με την καυτή κρέμα τη σοκολάτα στο μπολ και μετά από λίγο ανακατεύετε για να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά. Ανακατεύετε μέσα και το ποτό της επιλογής σας και αφήνετε να κρυώσει λίγο το μείγμα της σοκολάτας. Στο μεταξύ χτυπάτε τα υπόλοιπα 200ml της κρέμας γάλακτος σε σαντιγί. Ανακατεύετε την σαντιγί με το μείγμα της σοκολάτας και αφήνετε τη μους στο ψυγείο να πήξει γιατί σε αυτή τη φάση είναι αραιή. Αφού σφίξει η μους τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και ύστερα τη μοιράζετε σε ποτήρια.
Τέλος αν θέλετε γαρνίρετε με λίγο ξύσμα σοκολάτας ή με μερικούς σπόρους ροδιού και ξηρούς καρπούς ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.