Υλικά 200 γρ. κοφτό μακαρονάκι Μια πατάτα καθαρισμένη κομμένη σε κύβους Ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο 1 καρότο σε ροδέλες Ελαιόλαδο 2 ντομάτες ψιλοκομμένες 2 κολοκυθάκια κομμένα σε μισές ροδέλες Λίγα φρέσκα φασολάκια και λίγα κόκκινα σε κονσέρβα 200 γρ. ντομάτα κονκασέ Ψιλοκομμένο μαϊντανό Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτετε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν Προσθέτετε την πατάτα, το καρότο, τις ψιλοκομμένες τομάτες και τα κολοκυθάκια Περιχύνετε με την ντομάτα κονκασέ και το νερό και αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά Στην συνέχεια προσθέτετε τα φασολάκια και το κοφτό μακαρονάκι και βράζετε για ακόμη 13 λεπτά 5 λεπτά πριν το τέλος προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στο τέλος τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα φασόλια κονσέρβας Σερβίρετε ζεστή την σούπα σε βαθιά ατομικά πιάτα.
Η πιο νόστιμη σούπα μινεστρόνε!
Υπάρχουν πολλές εκδοχές της γνωστής αυτής πεντανόστιμης ιταλικής σούπας. Εμείς σας δίνουμε μια κλασική εκδοχή με κοφτό μακαρονάκι που αρέσει πολύ στα παιδιά!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ