Ενδεικτικό εβδομαδιαίο διαιτολόγιο Δευτέρα Πρωινό: 1 αβγό βραστό, 1 φέτα βραστή γαλοπούλας, 30 γραμμάρια τυρί Δεκατιανό: 1 μανταρίνι + τρία τέσσερα αμύγδαλα Μεσημεριανό: Μια μερίδα ψητό κοτόπουλο και μια μεγάλη σαλάτα λαχανικών Απογευματινό: 1 μικρό φρούτο Βραδινό: Σούπα με ψάρι και λαχανικά (καρότο, κρεμμύδι, σέλινο) Τρίτη Πρωινό: Ομελέτα με ασπράδια αβγών, λαχανικά και 1 κουταλιά τριμμένο τυρί Δεκατιανό: 1 ακτινίδιο + 6 αμύγδαλα. Μεσημεριανό: Μια μερίδα μπιφτέκια μοσχαρίσια + χόρτα εποχής (π.χ. σπανάκι) Απογευματινό: Ένα ζελέ light Βραδινό: Μια μερίδα ψάρι (σολομό ή πέρκα) ψημένο σε λαδόκολλα με λαχανικά (καρότο, κρεμμύδι) Τετάρτη Πρωινό: 1 αβγό βραστό, 1 φέτα βραστή γαλοπούλας, 30 γραμμάρια τυρί Δεκατιανό: 1 πορτοκάλι + 2 καρύδια Μεσημεριανό: Τονοσαλάτα με τόνο από κονσέρβα νερού, λίγη light μαγιονέζα και μια πράσινη σαλάτα Απογευματινό: 1 μικρό φρούτο Βραδινό: Μια μερίδα φιλέτο γαλοπούλας με μουστάρδα, μια μεγάλη σαλάτα με μαρούλι, λάχανο, καρότο και κρεμμύδι Πέμπτη Πρωινό: Ομελέτα με ασπράδια αβγών, λαχανικά και 1 κουταλιά τριμμένο τυρί Δεκατιανό: 1 ακτινίδιο + 6 αμύγδαλα. Μεσημεριανό: 2 καλαμάκια χοιρινά ,1 μαγάλη σαλάτα με βραστά λαχανικά Απογευματινό: Ένα ζελέ light Βραδινό: Μια μερίδα ψάρι ψημένο σε λαδόκολλα με λαχανικά + χόρτα εποχής Παρασκευή Πρωινό: 1 αβγό βραστό, 1 φέτα βραστή γαλοπούλας, 30 γραμμάρια τυρί Δεκατιανό: 1 ακτινίδιο + 6 αμύγδαλα. Μεσημεριανό: 1 μπολ κοτοσαλάτα με ψαχνό κοτόπουλου, διάφορα ωμά λαχανικά, ελαιόλαδο και μουστάρδα. Απογευματινό: 1 μικρό φρούτο Βραδινό: Ένα καλαμάρι ψητό ή γαρίδες, λαχανικά στον ατμό Σάββατο Πρωινό: 2 αβγά ποσέ και δυο κουταλιές της σούπας ανθότυρο Δεκατιανό: 1 μανταρίνι Μεσημεριανό: Μια μερίδα Σαρδέλες φούρνου, μια πλούσια σαλάτα με πράσινα λαχανικά Απογευματινό: Ένα ζελέ light Βραδινό: Μια μερίδα μοσχάρι και μια σαλάτα με λαχανικά στον ατμό Κυριακή Πρωινό: ½ αβοκάντο + ½ φλιτζάνι τυρί κότατζ Δεκατιανό: 1 μανταρίνι + τρία τέσσερα αμύγδαλα Μεσημεριανό: Κατσικάκι ή αρνάκι φούρνου και μια μερίδα χόρτα εποχής Απογευματινό: 1 μικρό φρούτο Βραδινό: 2 καλαμάκια χοιρινά και μια μεγάλη σαλάτα με πράσινα λαχανικά.
Με τη συνεργασία της Νίκης Τσίγκρη (διαιτολόγος, διατροφολόγος)