Υλικά 1 πακέτο φύλλο κρούστας 300 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι 250 γραμμάρια βούτυρο Soft σε θερμοκρασία δωματίου 4 πορτοκάλια (το χυμό τους και ξύσμα από 2) 800 γραμμάρια ζάχαρη (600 γρ. για το σιρόπι και 200 γρ για το γλυκό) 3 αβγά 2 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ 2 λεμόνια και το ξύσμα 500-600 ml νερό Εκτέλεση Βγάζουμε τα φύλλα από το ψυγείο 1 ώρα περίπου νωρίτερα από την ώρα που θέλουμε να φτιάξουμε το γλυκό. Τα ανοίγουμε ένα – ένα σε καθαρό πάγκο και τα αφήνουμε να «στεγνώσουν». Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με 200 γρ. ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το χυμό από δυόμισι πορτοκάλια, ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεμένο στον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε το εμίγμα καλά με σπάτουλα Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο βούτυρο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα της πίτας . Με ένα ψαλίδι κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα φύλλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του ταψιού. Περιμένουμε 5-10 λεπτά να μουλιάσουν τα φύλλα και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα το γλυκό μας. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει καλά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε για 8 λεπτά περίπου 600 γρ ζάχαρη και 600ml. νερό, το χυμό από ενάμισι πορτοκάλι, και ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι. Περιχύνουμε το γλυκό μας με το ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Ζουμερή πορτοκαλόπιτα!
Ένα γλυκό νόστιμο, υγιεινό με βασικό υλικό τον μεγάλο πρωταγωνιστή της εποχής: Το πορτοκάλι. Η συγκεκριμένη συνταγή υπόσχεται ένα αποτέλεσμα ζουμερό και απόλυτα λαχταριστό!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έτσι εύκολα θα διπλασιάσεις την πρωτεΐνη στο πρωινό σου Για ένα απολαυστικό και χορταστικό πρωινό δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά. Και ειδικά για ένα πρωτεϊνούχο γεύμα αρκεί ο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα Εύκολο, νόστιμο και γρήγορο πρωινό - Τώρα δεν έχετε δικαιολογία να το παραλείψετε! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστό ρόφημα κανέλας Πέρα από την όμορφη και ζεστή αίσθηση που σου δίνει η μυρωδιά της, η κανέλα έχει και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Οι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα Το μυστικό; Προτιμάμε ελληνικά δαμάσκηνα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας Ένα υγιεινό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών Ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική σαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ