Υλικά: 350 γραμμάρια καρύδια, κομμένα στη μέση 270 γραμμάρια ζάχαρη 3 μεγάλα αυγά ξύσμα και χυμό από 1/2 λεμόνι Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 οC Καλύπτουμε τρεις λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος Σκορπίζουμε τα καρύδια σε μια λαμαρίνα και τα ψήνουμε για 7 λεπτά Τα αλέθουμε στο multi μαζί με 50 γραμμάρια ζάχαρη Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα, ώσπου να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό και το μείγμα με τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά Βάζουμε στις λαμαρίνες κουταλιές ζύμης, αφήνοντας 4 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους Ψήνουμε για 12 – 15 λεπτά Τα μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν Καλή επιτυχία!
Εύκολα μακαρόν καρυδιού με μόλις 4 υλικά!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σφυρίδα με ελαιόλαδο Η σφυρίδα είναι ένα ψάρι χαμηλής θερμιδικής αξίας. Αποτελεί, επίσης, καλή πηγή πρωτεϊνών και αμινοξέων. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ