Υλικά 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό μήλου 1/4 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο λιωμένο 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 2 αυγά 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα 5 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσεις 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μήλο κομμένο σε κυβάκια 2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο (προαιρετικό) Για το τηγάνισμα: σπορέλαιο Για την επικάλυψη 1 φλιτζάνι τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη Κανέλα Εκτέλεση Σε μια μικρή κατσαρόλα, βράζουμε το χυμό μήλου και το αφήνουμε να μειωθεί στο 1/4 του φλιτζανιού Αφήνουμε να κρυώσει Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη Χτυπάμε με μίξερ χειρός για 4΄μέχρι να αφρατέψει Προσθέτουμε τα αυγά Τέλος ρίχνουμε το χυμό μήλου, τα κυβάκια μήλου και ανακατεύουμε Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμειγνύουμε 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, την κανέλα,(το μοσχοκάρυδο) Προσθέτουμε το μείγμα από αλεύρι στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη κολλώδες Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε, προσθέτοντας το επιπλέον αλεύρι όσο χρειαστεί μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη και όχι κολλώδες Ανοίγουμε τη ζύμη σε 1/2 εκ και κόβουμε ντόνατς Σε μια φριτέζα ή ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το λάδι και αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά Ρίχνουμε τα ντόνατς και όταν ροδίσουν τα βγάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται ζεστά και πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλα.
Λαχταριστά ντόνατς με μήλο!
Είναι μια εύκολη και νοστιμότατη συνταγή, όπου πρωταγωνιστούν τα ντόνατς, τα αγαπημένα γλυκίσματα μικρών και μεγάλων!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μελιτζάνα με σάλτσα ταχίνι, ντομάτα και μαντζουράνα Το ταχίνι αποτελεί καλή πηγή υγιεινών λιπαρών, περιέχει πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτσι εύκολα θα διπλασιάσεις την πρωτεΐνη στο πρωινό σου Για ένα απολαυστικό και χορταστικό πρωινό δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά. Και ειδικά για ένα πρωτεϊνούχο γεύμα αρκεί ο... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα Εύκολο, νόστιμο και γρήγορο πρωινό - Τώρα δεν έχετε δικαιολογία να το παραλείψετε! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστό ρόφημα κανέλας Πέρα από την όμορφη και ζεστή αίσθηση που σου δίνει η μυρωδιά της, η κανέλα έχει και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Οι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα Το μυστικό; Προτιμάμε ελληνικά δαμάσκηνα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας Ένα υγιεινό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών Ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ