Υλικά 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό μήλου 1/4 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο λιωμένο 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 2 αυγά 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα 5 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσεις 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μήλο κομμένο σε κυβάκια 2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο (προαιρετικό) Για το τηγάνισμα: σπορέλαιο Για την επικάλυψη 1 φλιτζάνι τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη Κανέλα Εκτέλεση Σε μια μικρή κατσαρόλα, βράζουμε το χυμό μήλου και το αφήνουμε να μειωθεί στο 1/4 του φλιτζανιού Αφήνουμε να κρυώσει Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη Χτυπάμε με μίξερ χειρός για 4΄μέχρι να αφρατέψει Προσθέτουμε τα αυγά Τέλος ρίχνουμε το χυμό μήλου, τα κυβάκια μήλου και ανακατεύουμε Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμειγνύουμε 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, την κανέλα,(το μοσχοκάρυδο) Προσθέτουμε το μείγμα από αλεύρι στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη κολλώδες Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε, προσθέτοντας το επιπλέον αλεύρι όσο χρειαστεί μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη και όχι κολλώδες Ανοίγουμε τη ζύμη σε 1/2 εκ και κόβουμε ντόνατς Σε μια φριτέζα ή ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το λάδι και αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά Ρίχνουμε τα ντόνατς και όταν ροδίσουν τα βγάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται ζεστά και πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλα.