Υλικά Ένα στρογγυλό καρβέλι ψωμί (κατά προτίμηση χωριάτικο ή προζύμι) Φέτες τυρί της αρεσκείας σας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γραβιέρα, κεφαλοτύρι, τσένταρ ή οποιοδήποτε πικάντικο ή γλυκό τυρί ανάλογα με τα γούστα σας) λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο ή ξερό βούτυρο Δεντρολίβανο Εκτέλεση Κόβετε το ψωμί όπως φαίνεται στην εικόνα προσέχοντας το μαχαίρι να φτάσει βαθιά, σχεδόν μέχρι τον πάτο Μόλις σχηματιστούν τα κυβάκια ψωμιού τα ανοίγετε λίγο με τα χέρια σας Στο μεταξύ βάζετε το βούτυρο στο τηγάνι ίσα να ζεσταθεί και τσιγαρίζετε ελαφρώς το κρεμμυδάκι Με το μείγμα αυτό αλείφετε όλα τα κυβάκια που έχουν σχηματιστεί Στη συνέχεια βάζετε τις φέτες του τυριού ανάμεσα στους κύβους Το τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις λιώσει το τυρί είναι έτοιμο Αν το προτιμάτε πιο ροδοψημένο, πριν το βάλετε στο φούρνο το αλείφετε με λίγο λάδι Μόλις το βγάλετε από το φούρνο το πασπαλίζετε με φρέσκο δεντρολίβανο!
Λαχταριστό γεμιστό ψωμί!
Πρόκειται για μια πολύ εύκολη, χορταστική και οικονομική συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά, μια που τρώγεται με…τσίμπημα! Ένα ψωμί που θυμίζει πίτσα αλλά το φτιάχνετε σε 10 λεπτά!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ