Εύκολα, λαχταριστά μπισκότα που ”μυρίζουν” Χριστούγεννα. Αυτοσχεδιάστε με τα μπαχαρικά και αντικαταστήστε αν θέλετε το μοσχοκάρυδο με κανέλα ή γαρίφαλο. Αν τα φτιάξετε παρέα με τα παιδιά σας θα γίνουν ακόμη πιο νόστιμα! Υλικά: 275 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο 125 γραμμάρια βούτυρο 200 γραμμάρια ζάχαρη 1 βανίλια 2 μεγάλα αυγά Εκτέλεση: Σε ένα μεσαίο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ κια το μοσχοκάρυδο Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια Όταν το μείγμα γίνει κρεμώδες προσθέτουμε ένα – ένα τα αβγά και χτυπάμε με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα, ώσπου να ενσωματωθούν στο μείγμα Προσθέτουμε τα ”στέρεα” υλικά και τα χτυπάμε με με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC Λαδώνουμε και αλευρώνουμε δύο λαμαρίνες Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστά Χρησιμοποιώντας κουπ πατα σε διάφορα σχήματα, κόβουμε τα μπισκότα Ξαναπλάθουμε τη ζύμη που περισσεύει και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, ώσπου να τελειώσει Με σπάτουλα μεταφέρουμε τα μπισκότα στις λαμαρίνες τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν Τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν Καλή επιτυχία!
Εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ