Εύκολα, λαχταριστά μπισκότα που ”μυρίζουν” Χριστούγεννα. Αυτοσχεδιάστε με τα μπαχαρικά και αντικαταστήστε αν θέλετε το μοσχοκάρυδο με κανέλα ή γαρίφαλο. Αν τα φτιάξετε παρέα με τα παιδιά σας θα γίνουν ακόμη πιο νόστιμα! Υλικά: 275 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο 125 γραμμάρια βούτυρο 200 γραμμάρια ζάχαρη 1 βανίλια 2 μεγάλα αυγά Εκτέλεση: Σε ένα μεσαίο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ κια το μοσχοκάρυδο Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια Όταν το μείγμα γίνει κρεμώδες προσθέτουμε ένα – ένα τα αβγά και χτυπάμε με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα, ώσπου να ενσωματωθούν στο μείγμα Προσθέτουμε τα ”στέρεα” υλικά και τα χτυπάμε με με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC Λαδώνουμε και αλευρώνουμε δύο λαμαρίνες Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστά Χρησιμοποιώντας κουπ πατα σε διάφορα σχήματα, κόβουμε τα μπισκότα Ξαναπλάθουμε τη ζύμη που περισσεύει και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, ώσπου να τελειώσει Με σπάτουλα μεταφέρουμε τα μπισκότα στις λαμαρίνες τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν Τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν Καλή επιτυχία!
Εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Βελούδινη ψαρόσουπα Απολαυστική ψαρόσουπα με σφυρίδα ή μπακαλιάρο και λαχανικά που θα λατρέψετε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μανιτάρια φρικασέ Σερβίρουμε το φρικασέ μανιταριών ζεστό σε πιάτα, ραντίζοντας το καθένα με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βραστό χταποδάκι Αυτό το χταποδάκι που μπαίνει πολύ βολικά σε βάζο, είναι ό,τι πρέπει για την περίοδο της νηστείας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη και γρήγορη χορτόπιτα Δε χρειάζεται πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί και είναι ένα φανταστικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Απολαυστικό μυδοπίλαφο Το μυστικό είναι ότι δεν τα βράζουμε τα μύδια, αλλά τα τηγανίζουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψαρονέφρι στο φούρνο με γιαούρτι Αυτή είναι η πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή για ψαρονέφρι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πανεύκολη κρέμα γιαουρτιού με μελωμένα μήλα Το κρεμώδες χτυπητό γιαούρτι, με τη βελούδινη υφή, μαζί με τα μελωμένα μήλα και τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, γίνονται... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με κιμά και ανθότυρο Κανόνας: Τα λαζάνια δεν τα τρώμε ποτέ καυτά. Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο πρώτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυναμωτικά ρεβίθια με σπανάκι Για να χυλώσουν σωστά τα ρεβίθια, τα μαγειρεύουμε πάντα σε μέτρια φωτιά και, αν χρειάζεται να συμπληρώσουμε νερό, φροντίζουμε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ