Υλικά Έτοιμη ζύμη για πίτσα 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτα 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (κατά προτίμηση κάποιο μαλακό όπως μοτσαρέλα 10 ντοματάκια 1 φλιτζάνι μπρόκολο 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες ή καρέ 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες ή καρέ 1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι 1 κρεμμύδι κομμένο σε καρέ Ελαιόλαδο Εκτέλεση Βράζουμε το μπρόκολο για 2 λεπτά, το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε σε λωρίδες, ή καρέ τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα ντοματάκια στη μέση Ανοίγουμε τη ζύμη σε έναν κύκλο διαμέτρου 30 εκατοστών και την τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί Αλείφουμε και τις άκρες με ελαιόλαδο Απλώνουμε τη σάλτσα στο κέντρο της πίτσας και ρίχνουμε τη μοτσαρέλα Για να φτιάξουμε το σχέδιο του ουράνιου τόξου. ξεκινάμε τοποθετώντας τα υλικά κυκλικά και αρχίζοντας από το κέντρο Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα, για 20΄ περίπου, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά.
Πίτσα Ουράνιο Τόξο!
Είναι μια εύκολη, νόστιμη και πολύ χαρούμενη πίτσα, που θα λατρέψουν τα παιδιά. Παράλληλα όμως είναι και ένας έξυπνος τρόπος για να φάνε τα παιδιά και λαχανικά. Μια συνταγή νηστίσιμη και…λαχταριστή!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σφυρίδα με ελαιόλαδο Η σφυρίδα είναι ένα ψάρι χαμηλής θερμιδικής αξίας. Αποτελεί, επίσης, καλή πηγή πρωτεϊνών και αμινοξέων. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ