Υλικά 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2- 2 1/2 φλιτζάνια νερό 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 5 κουταλάκια του γλυκού bakin powder 6 κ.σ. σπορέλαιο ή μαργαρίνη λιωμένη Σπορέλαιο ή μαργαρίνη για το τηγάνισμα Εκτέλεση Ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό, την ζάχαρη, το αλάτι και το bakin powder, ώστε να φτιάξουμε έναν αραιό χυλό Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά σούπας σπορέλαιο (ή 1 κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη) να κάψει και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (λιγότερο από μια κουτάλα) Γυρίζουμε το τηγάνι γύρω γύρω να απλωθεί παντού η ζύμη Μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά (περίπου 1-2 λεπτά), την γυρίζουμε και από την άλλη με μια σπάτουλα. Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη (περίπου 1 λεπτό) και την βγάζουμε από το τηγάνι Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Γεμίζουμε με τη μαρμελάδα φράουλα και αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγη ζάχαρη άχνη.
Λαχταριστές και νηστίσιμες κρέπες με φράουλες

Είναι νόστιμες, γρήγορες και νηστίσιμες, αφού αυτές οι κρέπες δεν έχουν ούτε γάλα, ούτε αβγά. Θα τις γεμίσετε με γλυκό ή μαρμελάδα φράουλα και τα παιδιά σίγουρα θα τις λατρέψουν!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Καλαμάρι γεμιστό με ρύζι Τα φρέσκα καλαμάρια θέλουν σχολαστικό καθάρισμα και προετοιμασία πριν μαγειρευτούν. Παρ’ όλ’ αυτά, η γεύση τους είναι μοναδική και... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βελούδινη ψαρόσουπα Απολαυστική ψαρόσουπα με σφυρίδα ή μπακαλιάρο και λαχανικά που θα λατρέψετε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μανιτάρια φρικασέ Σερβίρουμε το φρικασέ μανιταριών ζεστό σε πιάτα, ραντίζοντας το καθένα με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βραστό χταποδάκι Αυτό το χταποδάκι που μπαίνει πολύ βολικά σε βάζο, είναι ό,τι πρέπει για την περίοδο της νηστείας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη και γρήγορη χορτόπιτα Δε χρειάζεται πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί και είναι ένα φανταστικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Απολαυστικό μυδοπίλαφο Το μυστικό είναι ότι δεν τα βράζουμε τα μύδια, αλλά τα τηγανίζουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψαρονέφρι στο φούρνο με γιαούρτι Αυτή είναι η πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή για ψαρονέφρι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πανεύκολη κρέμα γιαουρτιού με μελωμένα μήλα Το κρεμώδες χτυπητό γιαούρτι, με τη βελούδινη υφή, μαζί με τα μελωμένα μήλα και τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, γίνονται... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με κιμά και ανθότυρο Κανόνας: Τα λαζάνια δεν τα τρώμε ποτέ καυτά. Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο πρώτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυναμωτικά ρεβίθια με σπανάκι Για να χυλώσουν σωστά τα ρεβίθια, τα μαγειρεύουμε πάντα σε μέτρια φωτιά και, αν χρειάζεται να συμπληρώσουμε νερό, φροντίζουμε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ