Εκτέλεση Αφού καθαρίσουμε και ξεπλύνουμε τις σαρδέλες τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τις λαδώνουμε και τις αλατίζουμε αφήνοντας τες παράλληλα να στραγγίξουν. Ανάβουμε τα κάρβουνα, και τοποθετούμε τη σχάρα τόσο πάνω από τα κάρβουνα ώστε να έχουμε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Απλώνουμε τις σαρδέλες σε διπλή σχάρα που να κλείνει, ώστε να τις αναποδογυρίζουμε εύκολα. Μόλις ροδίσουν από τη μία μεριά, τις γυρίζουμε από την άλλη. Καλό θα ήταν να μην τις αφήσουμε πολύ στην φωτιά για να παραμείνουν ζουμερές. Υπολογίστε περίπου 10-15 λεπτά, ανάλογα με τη φωτιά και το μέγεθος της σαρδέλας. Αλατίστε και σερβίρετε με λαδολέμονο. Μέχρι να γίνουν ετοιμάζουμε το λαδολέμονο. Χτυπάμε σε ένα μπωλ λίγο λάδι με λεμόνι και αν θέλουμε σκορδάκι. Αφού δέσουν τα υλικά περιχύνουμε τις σαρδέλες μας όταν είναι ζεστές και τις πασπαλίζουμε πάλι με λίγο χοντρό αλάτι
Ψητές σαρδέλες με λαδολέμονο
Οι ψητές σαρδέλες με λαδολέμονο και δροσερή χωριάτικη σαλάτα είναι ένα από τα πιο υγιεινά και λαχταριστά καλοκαιρινά φαγητά!
Υλικά
1 ½ κιλό σαρδέλες φρέσκες, (όσο μεγαλύτερες τόσο το καλύτερο)
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ρίγανη ή θυμάρι
2 λεμόνια
Αλάτι χοντρό
Σκόρδο
Tip
Αν έχετε στην διάθεση σας κληματόφυλλα μπορείτε κάλλιστα στην σχάρα σας να απλώσετε μια στρώση φύλλων, να τοποθετήσετε τις σαρδέλες και πάνω από τις σαρδέλες άλλη μία στρώση με κληματόφυλλα και να τα ψήσετε μαζί.
Καλή σας όρεξη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ντολμαδάκια με σέσκουλα και ταχίνι Φτιάχνουμε τη δική μας απλή και υγιεινή σος ταχινιού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλατόπιτα με λεμόνι και μύρτιλα Την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και τη σερβίρουμε με έξτρα μύρτιλα, αν θέλουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κουραμπιέδες Για να γίνουν αφράτοι οι κουραμπιέδες πρέπει να χτυπήσουμε για αρκετή ώρα το μαλακό βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby σπανάκι φρικασέ Σερβίρουμε το σολομό φρικασέ πασπαλίζοντας με λίγο σουσάμι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ