Εκτέλεση Αφού καθαρίσουμε και ξεπλύνουμε τις σαρδέλες τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τις λαδώνουμε και τις αλατίζουμε αφήνοντας τες παράλληλα να στραγγίξουν. Ανάβουμε τα κάρβουνα, και τοποθετούμε τη σχάρα τόσο πάνω από τα κάρβουνα ώστε να έχουμε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Απλώνουμε τις σαρδέλες σε διπλή σχάρα που να κλείνει, ώστε να τις αναποδογυρίζουμε εύκολα. Μόλις ροδίσουν από τη μία μεριά, τις γυρίζουμε από την άλλη. Καλό θα ήταν να μην τις αφήσουμε πολύ στην φωτιά για να παραμείνουν ζουμερές. Υπολογίστε περίπου 10-15 λεπτά, ανάλογα με τη φωτιά και το μέγεθος της σαρδέλας. Αλατίστε και σερβίρετε με λαδολέμονο. Μέχρι να γίνουν ετοιμάζουμε το λαδολέμονο. Χτυπάμε σε ένα μπωλ λίγο λάδι με λεμόνι και αν θέλουμε σκορδάκι. Αφού δέσουν τα υλικά περιχύνουμε τις σαρδέλες μας όταν είναι ζεστές και τις πασπαλίζουμε πάλι με λίγο χοντρό αλάτι
Ψητές σαρδέλες με λαδολέμονο

Οι ψητές σαρδέλες με λαδολέμονο και δροσερή χωριάτικη σαλάτα είναι ένα από τα πιο υγιεινά και λαχταριστά καλοκαιρινά φαγητά!
Υλικά
1 ½ κιλό σαρδέλες φρέσκες, (όσο μεγαλύτερες τόσο το καλύτερο)
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ρίγανη ή θυμάρι
2 λεμόνια
Αλάτι χοντρό
Σκόρδο
Tip
Αν έχετε στην διάθεση σας κληματόφυλλα μπορείτε κάλλιστα στην σχάρα σας να απλώσετε μια στρώση φύλλων, να τοποθετήσετε τις σαρδέλες και πάνω από τις σαρδέλες άλλη μία στρώση με κληματόφυλλα και να τα ψήσετε μαζί.
Καλή σας όρεξη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Απολαυστικό μυδοπίλαφο Το μυστικό είναι ότι δεν τα βράζουμε τα μύδια, αλλά τα τηγανίζουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψαρονέφρι στο φούρνο με γιαούρτι Αυτή είναι η πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή για ψαρονέφρι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πανεύκολη κρέμα γιαουρτιού με μελωμένα μήλα Το κρεμώδες χτυπητό γιαούρτι, με τη βελούδινη υφή, μαζί με τα μελωμένα μήλα και τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς, γίνονται... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με κιμά και ανθότυρο Κανόνας: Τα λαζάνια δεν τα τρώμε ποτέ καυτά. Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο πρώτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυναμωτικά ρεβίθια με σπανάκι Για να χυλώσουν σωστά τα ρεβίθια, τα μαγειρεύουμε πάντα σε μέτρια φωτιά και, αν χρειάζεται να συμπληρώσουμε νερό, φροντίζουμε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φτιάχνουμε παρέα με τα παιδιά σπιτική λαγάνα Προετοιμαζόμαστε για την Καθαρά Δευτέρα φτιάχνοντας την παραδοσιακή λαγάνα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πράσα με λουκάνικα και φέτα Τα πράσα δίνουν γλυκιά, απαλή γεύση, τα λουκάνικα προσθέτουν πικάντικη νοστιμιά και η φέτα δίνει αλμυρή ένταση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ