Υλικά 2 ½ φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κομματάκια χωρίς κουκούτσια 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού ¼ του φλιτζανιού ζάχαρη ½ φλιτζάνι κάποια ψιλοκομμένα φρούτα (προαιρετικά) Εκτέλεση Βάζουμε το καρπούζι, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη (και τα ψιλοκομμένα φρούτα αν θέλουμε) σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμες για γρανίτα και βάζουμε ξυλάκια από πάνω Καταψύχνουμε για 4 ώρες και οι γρανίτες μας είναι έτοιμες
Λαχταριστή γρανίτα καρπούζι σε ξυλάκια!
Οι γρανίτες είναι ένας πραγματικά δροσιστικός τρόπος για να αναζωογονηθούμε οποιαδήποτε ζεστή καλοκαιρινή μέρα! Εμείς σας δίνουμε μια πολύ γρήγορη και υγιεινή συνταγή για γρανίτα καρπούζι ( ή γρανίτα πεπόνι που γίνεται με τον ίδιον τρόπο) που θα απολαύσουν πολύ τα παιδιά!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ