Υλικά 2 κιλά κόκκινα σταφύλια καθαρισμένα (ή προτιμήστε αυτά χωρίς κουκούτσια) 250 γραμμάρια νερό 200 γραμμάρια ζάχαρη Χυμό από 1 πορτοκάλι 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο Εκτέλεση Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Ταυτόχρονα καθαρίζουμε τα σταφύλια από τα κουκούτσια και το πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ. Όταν το σιρόπι μας είναι κρύο το ενώνουμε μαζί με τον πολτό του σταφυλιού ανακατεύοντας και το ασπράδι αυγού χτυπημένο καλά (να έχει ασπρίσει λίγο), αφού ανακατέψουμε καλά τοποθετούμε το μείγμα στη παγωτομηχανή και το δουλεύουμε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να παγώσει καλά και τοποθετούμε στη κατάψυξη για 2 ώρες και είναι έτοιμο. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανη τοποθετούμε το μείγμα στη κατάψυξη και το αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.
Λαχταριστό παγωτό σταφύλι σε 15′
Δροσερό και απόλυτα υγιεινό, καθώς είναι ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το σταφύλι αποτελεί τον πιο γλυκό πρωταγωνιστή της εποχής. Φτιάξτε λοιπόν ένα σπιτικό παγωτό -σορμπέ με σταφύλι σε 15 μόλις λεπτά!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εύκολοι ντοματοκεφτέδες Πριν ψήσουμε τους ντοματοκεφτέδες, τους πατάμε ελαφρώς να γίνουν πλακέ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπανακοπιτάκια Νόστιμη συνταγή για καλιτσούνια με σπανάκι από το περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητά λαχανικά στη σχάρα Τα διαφορετικά χρώματα, οι υφές και οι γεύσεις του κάθε ψητού λαχανικού συνοδεύουν άψογα οτιδήποτε άλλο ψήσουμε, αν και... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σως γιαουρτιού με πιπεριά Φλωρίνης, καπνιστή πάπρικα και σχοινόπρασο Αυτή η light επιλογή μπορεί να αντικαταστήσει τη μαγιονέζα και άλλες σάλτσες με πολλά λιπαρά. Αν την αραιώσουμε με... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δροσερά ρολάκια αγγουριού με τυρί κρέμα Ένα αναζωογονητικό και ελαφρύ ορεκτικό που θα σας κόψει την όρεξη και θα σας ενυδατώσει. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πικάντικη σούπα με καρότα και φακές Μια βελουτέ σούπα με σίδηρο και χαμηλά λιπαρά, ιδανική για τις cozy ημέρες του φθινοπώρου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Oatmeal με καρύδα και μάνγκο Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα ανανεώσει το αγαπημένο σου πρωινό με βρώμη, το δημοφιλές oatmeal, δίνοντάς του ένα εξωτικό... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητές μελιτζάνες με σάλτσα από ταχίνι & κουκουνάρι Υγιεινές μελιτζάνες με θρεπτικό ταχίνι - Φανταστικός συνδυασμός. Συνταγή από το περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική ροζ λεμονάδα με σμέουρα, χωρίς ζάχαρη Βήμα-βήμα η συνταγή από την Καρολίνα Δωρίτη για το περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτικές σάλτσες, χωρίς συντηρητικά Φτιάχνουμε τα δικά μας χειροποίητα ντιπ χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά, εύκολα και γρήγορα στο σπίτι εντυπωσιάζοντας την παρέα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς να βράσεις το αβγό όπως το θες Τα μυστικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, από το περιοδικό «Ελληνική Κουζίνα». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Vegan burger Αλεσμένα όσπρια, μανιτάρια ή άλλα λαχανικά αντικαθιστούν επάξια των κιμά των κλασικών μπέργκερ. Εδώ για να πιάσουμε την υφή,... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητά καλαμπόκια με παρμεζάνα & σκορδάτη μαγιονέζα Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καταναλώσουμε το καλαμπόκι. Αυτός, όμως, είναι ο πιο νόστιμος! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ