Υλικά 2 κιλά κόκκινα σταφύλια καθαρισμένα (ή προτιμήστε αυτά χωρίς κουκούτσια) 250 γραμμάρια νερό 200 γραμμάρια ζάχαρη Χυμό από 1 πορτοκάλι 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο Εκτέλεση Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Ταυτόχρονα καθαρίζουμε τα σταφύλια από τα κουκούτσια και το πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ. Όταν το σιρόπι μας είναι κρύο το ενώνουμε μαζί με τον πολτό του σταφυλιού ανακατεύοντας και το ασπράδι αυγού χτυπημένο καλά (να έχει ασπρίσει λίγο), αφού ανακατέψουμε καλά τοποθετούμε το μείγμα στη παγωτομηχανή και το δουλεύουμε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να παγώσει καλά και τοποθετούμε στη κατάψυξη για 2 ώρες και είναι έτοιμο. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανη τοποθετούμε το μείγμα στη κατάψυξη και το αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.
26 Αυγούστου 2016 | 11:24
Πρόσφατα Άρθρα
Κρεμμυδόπιτα
2 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Εύκολοι ντοματοκεφτέδες
1 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Σπανακοπιτάκια
31 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Μπρόκολο στο φούρνο με γραβιέρα
30 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Ψητά λαχανικά στη σχάρα
29 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Σως γιαουρτιού με πιπεριά Φλωρίνης, καπνιστή πάπρικα και σχοινόπρασο
28 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Δροσερά ρολάκια αγγουριού με τυρί κρέμα
27 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Πικάντικη σούπα με καρότα και φακές
26 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Oatmeal με καρύδα και μάνγκο
25 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Ψητές μελιτζάνες με σάλτσα από ταχίνι & κουκουνάρι
24 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Σπιτική ροζ λεμονάδα με σμέουρα, χωρίς ζάχαρη
23 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Σπιτικές σάλτσες, χωρίς συντηρητικά
22 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Πώς να βράσεις το αβγό όπως το θες
21 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Vegan burger
20 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Ψητά καλαμπόκια με παρμεζάνα & σκορδάτη μαγιονέζα
19 Οκτωβρίου 2024, 08:00