Υλικά 1 φρατζόλα χωριάτικο ψωμί, 1½ φλιτζ. τσαγιού τυρί φέτα ή ανθότυρο ή μανούρι, θρυμματισμένο (περίπου 3 κουτ. σούπας για κάθε φέτα ψωμιού) 1½ φλιτζ. τυρί κίτρινο Ντομάτες ή ντοματίνια (ή λίγη έτοιμη σάλτσα ντομάτας) Λίγα λουκανικάκια (ή κάποιο ζαμπόν ή μπέικον) Λάδι Λίγη έτοιμη σάλτσα ντομάτας πιπέρι φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση Στρώνουμε σε ένα πυράντοχο σκέτος τη φρατζόλα που έχουμε χωρίσει στα δύο Αλείφουμε το ψωμί με λάδι Αν θέλουμε την πίτσα μας πιο ελαφριά αφαιρούμε λίγη ψίχα Απλώνουμε τα λουκανικάκια, τη σάλτσα ντομάτας, (ή τα ντοματίνια) και τέλος τα τυριά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. και ψήνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά το τυρί και να ζεσταθούν ομοιόμορφα τα υλικά. Συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής.
Εύκολη πίτσα σε 10 ‘ με το χθεσινό ψωμί!
Μια εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή πίτσα που θα φτιάξετε σε 10 λεπτά με το χθεσινό μπαγιάτικο ψωμί και ελάχιστα υλικά που σίγουρα έχετε στο ψυγείο σας!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ