Υλικά 8 αυγά 50 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης ( μαλτιτόλη) 250 γρ. βούτυρο χωρίς λακτόζη 250 γρ. νερό λίγη βανίλια 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 750 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη 150 γρ. κακάο χωρίς γλουτένη Για το σιρόπι 400 γρ. νερό 500 γρ. κουβερτούρα υγείας χωρίς γλουτένη 40 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης (μαλτιτόλη) 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με το υποκατάστατο ζάχαρης και χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίξερ το βούτυρο αφού πρώτα το έχουμε λιώσει, το νερό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε χαμηλή ταχύτητα. Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Αποσύρουμε το μείγμα από το μίξερ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα. Σε ένα πυρέξ αλείφουμε βούτυρο, ρίχνουμε λίγο κακάο στη βάση και βάζουμε τη ζύμη της σοκολατόπιτας. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά. Όσο η σοκολατόπιτα ψήνεται, ετοιμάζουμε το σιρόπι Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με το υποκατάστατο ζάχαρης. Μόλις βράσουν καλά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ και το σιρόπι είναι έτοιμο. Βγάζουμε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο και ρίχνουμε το σιρόπι ώστε να καλύψει καλά όλο το γλυκό μας.
Λαχταριστή σοκολατόπιτα χωρίς γλουτένη
Ακόμη κι αν έχετε αποκλείσει τη γλουτένη από τη διατροφή σας, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αποκλείσετε και τα γλυκά. Εμείς σας προτείνουμε μια αφράτη και λαχταριστή σοκολατόπιτα χωρίς γλουτένη για όλη την οικογένεια!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα Εύκολο, νόστιμο και γρήγορο πρωινό - Τώρα δεν έχετε δικαιολογία να το παραλείψετε! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστό ρόφημα κανέλας Πέρα από την όμορφη και ζεστή αίσθηση που σου δίνει η μυρωδιά της, η κανέλα έχει και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Οι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα Το μυστικό; Προτιμάμε ελληνικά δαμάσκηνα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας Ένα υγιεινό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών Ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική σαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τσάι του βουνού με κουρκουμά Για περισσότερη γεύση: Προσθέτουμε μέλι, κανέλα και ό,τι άλλο ταιριάζει γευστικά με το μέλι και είναι πλούσιο σε θρεπτικά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ