Υλικά 8 αυγά 50 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης ( μαλτιτόλη) 250 γρ. βούτυρο χωρίς λακτόζη 250 γρ. νερό λίγη βανίλια 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 750 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη 150 γρ. κακάο χωρίς γλουτένη Για το σιρόπι 400 γρ. νερό 500 γρ. κουβερτούρα υγείας χωρίς γλουτένη 40 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης (μαλτιτόλη) 1 σφηνάκι κονιάκ Εκτέλεση Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με το υποκατάστατο ζάχαρης και χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίξερ το βούτυρο αφού πρώτα το έχουμε λιώσει, το νερό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε χαμηλή ταχύτητα. Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Αποσύρουμε το μείγμα από το μίξερ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα. Σε ένα πυρέξ αλείφουμε βούτυρο, ρίχνουμε λίγο κακάο στη βάση και βάζουμε τη ζύμη της σοκολατόπιτας. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά. Όσο η σοκολατόπιτα ψήνεται, ετοιμάζουμε το σιρόπι Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με το υποκατάστατο ζάχαρης. Μόλις βράσουν καλά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ και το σιρόπι είναι έτοιμο. Βγάζουμε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο και ρίχνουμε το σιρόπι ώστε να καλύψει καλά όλο το γλυκό μας.
Λαχταριστή σοκολατόπιτα χωρίς γλουτένη
Ακόμη κι αν έχετε αποκλείσει τη γλουτένη από τη διατροφή σας, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αποκλείσετε και τα γλυκά. Εμείς σας προτείνουμε μια αφράτη και λαχταριστή σοκολατόπιτα χωρίς γλουτένη για όλη την οικογένεια!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ