Τσουρέκι: Το απόλυτο πασχαλινό «γλύκισμα» στην πιο εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή εκδοχή του. Υλικά 325γρ. αλεύρι σκληρό 20γρ. μαγιά 90γρ. ζάχαρη 80γρ. βούτυρο αγελάδος 60ml γάλα 50ml νερό ξύσμα από ½ πορτοκάλι 1 αβγό 2γρ. μαχλέπι 1½γρ. αλάτι 1½γρ. μαστίχα 1 πασχαλινό αβγό (κόκκινο) για τη διακόσμηση 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο, για επάλειψη Εκτέλεση Βάζετε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ. Τρίβετε τη μαστίχα με τη ζάχαρη σε ένα γουδί. Βάζετε τη μαστίχα, τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε στους 30 βαθμούς και τα ρίχνετε στον κάδο του μίξερ με το αλεύρι. Χτυπάτε στη μεσαία ταχύτητα για 7 με 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τον κάδο. Βγάζετε τη ζύμη, τη σκεπάζετε με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Έπειτα, χωρίζετε το ζυμάρι σε 2 κομμάτια και το ανοίγετε σε μακρόστενα μπαστούνια. Τα σκεπάζετε ξανά με πετσέτα και τα αφήνετε για 10 λεπτά να ξεκουραστούν. Αφού ξεκουραστεί το ζυμάρι, τα ανοίγετε λίγο ακόμα και πλέκετε τα μπαστούνια σε πλεξούδα. Ενώνετε τις άκρες τις πλεξούδας για να γίνει στρογγυλό το τσουρέκι και το τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τοποθετείτε στο κέντρο το πασχαλινό αβγό και το βάζετε σε ζεστό φούρνο στους 35 βαθμούς και το αφήνετε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Τέλος, αλείφετε με αβγό και ψήνετε στο φούρνο στους 140 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Το πιο εύκολο και γρήγορο πασχαλινό τσουρέκι!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα Εύκολο, νόστιμο και γρήγορο πρωινό - Τώρα δεν έχετε δικαιολογία να το παραλείψετε! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστό ρόφημα κανέλας Πέρα από την όμορφη και ζεστή αίσθηση που σου δίνει η μυρωδιά της, η κανέλα έχει και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Οι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα Το μυστικό; Προτιμάμε ελληνικά δαμάσκηνα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας Ένα υγιεινό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών Ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική σαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τσάι του βουνού με κουρκουμά Για περισσότερη γεύση: Προσθέτουμε μέλι, κανέλα και ό,τι άλλο ταιριάζει γευστικά με το μέλι και είναι πλούσιο σε θρεπτικά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ