Τσουρέκι: Το απόλυτο πασχαλινό «γλύκισμα» στην πιο εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή εκδοχή του. Υλικά 325γρ. αλεύρι σκληρό 20γρ. μαγιά 90γρ. ζάχαρη 80γρ. βούτυρο αγελάδος 60ml γάλα 50ml νερό ξύσμα από ½ πορτοκάλι 1 αβγό 2γρ. μαχλέπι 1½γρ. αλάτι 1½γρ. μαστίχα 1 πασχαλινό αβγό (κόκκινο) για τη διακόσμηση 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο, για επάλειψη Εκτέλεση Βάζετε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ. Τρίβετε τη μαστίχα με τη ζάχαρη σε ένα γουδί. Βάζετε τη μαστίχα, τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε στους 30 βαθμούς και τα ρίχνετε στον κάδο του μίξερ με το αλεύρι. Χτυπάτε στη μεσαία ταχύτητα για 7 με 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τον κάδο. Βγάζετε τη ζύμη, τη σκεπάζετε με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Έπειτα, χωρίζετε το ζυμάρι σε 2 κομμάτια και το ανοίγετε σε μακρόστενα μπαστούνια. Τα σκεπάζετε ξανά με πετσέτα και τα αφήνετε για 10 λεπτά να ξεκουραστούν. Αφού ξεκουραστεί το ζυμάρι, τα ανοίγετε λίγο ακόμα και πλέκετε τα μπαστούνια σε πλεξούδα. Ενώνετε τις άκρες τις πλεξούδας για να γίνει στρογγυλό το τσουρέκι και το τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τοποθετείτε στο κέντρο το πασχαλινό αβγό και το βάζετε σε ζεστό φούρνο στους 35 βαθμούς και το αφήνετε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Τέλος, αλείφετε με αβγό και ψήνετε στο φούρνο στους 140 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
5 Απριλίου 2017 | 11:43
Πρόσφατα Άρθρα
Η πιο εύκολη συνταγή για αρακά κοκκινιστό
24 Απριλίου 2025, 08:00
Γεμιστά: Ένα από τα πιο ωραία λαδερά της εποχής
23 Απριλίου 2025, 08:00
Θρεπτικό μπριάμ
22 Απριλίου 2025, 08:00
Energy balls με χουρμάδες
21 Απριλίου 2025, 08:00
Τραγανές πατάτες φούρνου για να συνοδεύσετε το κρέας
20 Απριλίου 2025, 08:00
Φτιάχνουμε πασχαλινά κουλουράκια
19 Απριλίου 2025, 08:00
Ταχινόσουπα με κριθαράκι
18 Απριλίου 2025, 08:00
Πασχαλινό τσουρέκι με άρωμα πορτοκαλιού
17 Απριλίου 2025, 08:00
Νηστίσιμα muffins
16 Απριλίου 2025, 08:00
Κέικ με αλεύρι βρόμης και αποξηραμένα φρούτα
15 Απριλίου 2025, 08:00
Μύδια με κρόκο Κοζάνης
14 Απριλίου 2025, 08:00
Ρυζόγαλο με μέλι, κανέλα και βατόμουρα
13 Απριλίου 2025, 08:00
Ριζότο μανιταριών
12 Απριλίου 2025, 08:00
Σπανακόρυζο με κρέμα φέτας
11 Απριλίου 2025, 08:00
Πένες με κόκκινη σάλτσα και μελιτζάνα
10 Απριλίου 2025, 08:00