Υλικά 1,5 κιλό ώριμες ντομάτες 2 αγγούρια 3 πράσινες πιπεριές 2 σκ. σκόρδο, λιωμένες 1 μικρό κρεμμύδι 8 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 6-7 κ.σ. καλό ξίδι 3 φέτες χθεσινό ψωμί 1/2 κ.κ. μπούκοβο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Πλένουμε τις ντομάτες Κρατάμε τρεις, που τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια Πολτοποιούμε τις υπόλοιπες στο μπλέντερ Καθαρίζουμε το ένα αγγούρι, αφαιρούμε τους σπόρους και το ψιλοκόβουμε, όπως και το κρεμμύδι. Ψιλοκόβουμε, επίσης, τις δύο πιπεριές, ενώ την τρίτη την κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τη φυλάμε για το γαρνίρισμα Σε μια σουπιέρα αναμειγνύουμε τις ντομάτες, τον ντοματοπολτό, το αγγούρι, τις πιπεριές, το σκόρδο, την ψίχα του ψωμιού τριμμένη με το χέρι, το μπούκοβο, το ξίδι και όσο αλάτι θέλουμε Προσθέτουμε 1 λίτρο κρύο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο δύο ώρες Μία ώρα πριν το σερβίρισμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και δοκιμάζουμε το αλάτι και το ξίδι Η γεύση πρέπει να είναι πικάντικη και ορεκτική
Γκασπάτσο. Η κρύα ντοματόσουπα που αδυνατίζει!
Η παραδοσιακή αυτή σούπα της Ανδαλουσίας, συνηθίζεται πολύ τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες μιας και είναι άκρως δροσιστική, αφού τρώγεται όχι απλώς κρύα, αλλά παγωμένη! Επίσης έχει ελάχιστες θερμίδες (200 το κάθε πιάτο) και βοηθάει πολύ στο κάψιμο του λίπους.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ