Σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης αλλεργίας και αλλεργικού άσθματος στο παιδί. Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Queen Mary του Λονδίνου και Μπρίστολ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό πνευμονολογικό περιοδικό «European Respiratory Journal», ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 9.000 ζεύγη μητέρων-παιδιών. Η μελέτη συσχέτισε την καταναλούμενη από τη μητέρα ποσότητα ζάχαρης σε τροφές και σε ποτά κατά την εγκυμοσύνης, με την πιθανότητα εμφάνισης στο παιδί της αλλεργίας και αλλεργικού άσθματος στην ηλικία των επτά ετών. Σύμφωνα με την έρευνα, το 20% των μητέρων που κατανάλωναν την περισσότερη ζάχαρη, είχαν κατά μέσο όρο 38% μεγαλύτερο κίνδυνο να γεννήσουν παιδί με αλλεργία (σε ακάρεα της σκόνης, γύρη κ.α.) και 101% μεγαλύτερη πιθανότητα το παιδί τους να έχει αλλεργικό άσθμα, σε σχέση με το 20% των μητέρων με τη χαμηλότερη κατανάλωση ζάχαρης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι το θέμα πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω, με δεδομένη την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης στο Δυτικό κόσμο.
Πόση ζάχαρη επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αντιμετωπίζουμε την αϋπνία στην εγκυμοσύνη Αν η αϋπνία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας ταλαιπωρεί, υπάρχουν φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για να κοιμάστε καλύτερα στην εγκυμοσύνη Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε για να καταπολεμήσετε την αϋπνία στην εγκυμοσύνη. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάνω από το 80% των εγκύων παρουσιάζουν έλλειψη σιδήρου, σύμφωνα με μελέτη Οι αλλαγές μπορεί να είναι πολλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η έλλειψη σιδήρου συγκαταλέγεται στις συχνότερες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ