Σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης αλλεργίας και αλλεργικού άσθματος στο παιδί. Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Queen Mary του Λονδίνου και Μπρίστολ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό πνευμονολογικό περιοδικό «European Respiratory Journal», ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 9.000 ζεύγη μητέρων-παιδιών. Η μελέτη συσχέτισε την καταναλούμενη από τη μητέρα ποσότητα ζάχαρης σε τροφές και σε ποτά κατά την εγκυμοσύνης, με την πιθανότητα εμφάνισης στο παιδί της αλλεργίας και αλλεργικού άσθματος στην ηλικία των επτά ετών. Σύμφωνα με την έρευνα, το 20% των μητέρων που κατανάλωναν την περισσότερη ζάχαρη, είχαν κατά μέσο όρο 38% μεγαλύτερο κίνδυνο να γεννήσουν παιδί με αλλεργία (σε ακάρεα της σκόνης, γύρη κ.α.) και 101% μεγαλύτερη πιθανότητα το παιδί τους να έχει αλλεργικό άσθμα, σε σχέση με το 20% των μητέρων με τη χαμηλότερη κατανάλωση ζάχαρης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι το θέμα πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω, με δεδομένη την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης στο Δυτικό κόσμο.
5 Σεπτεμβρίου 2017 | 12:28
Πρόσφατα Άρθρα
5 τρόποι για να… ξυπνήσετε τις 5 αισθήσεις του μωρού στη μήτρα
8 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Περπάτημα: Τα οφέλη του στην εγκυμοσύνη
5 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Για να τα βγάλουμε πέρα στην εγκυμοσύνη
28 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Εάν δεν βιώνεις τη «λάμψη της εγκυμοσύνης», δεν είσαι η μόνη
25 Οκτωβρίου 2024, 08:00
Αρνητικές σκέψεις στην εγκυμοσύνη- Πώς τις διώχνουμε;
24 Οκτωβρίου 2024, 08:00