Τα παιδιά μας αγαπούν πολύ τα γλυκά (όπως άλλωστε κι εμείς οι μεγάλοι) και όταν τους τα απαγορεύουμε, μπαίνουν στη διαδικασία της στέρησης. Γι αυτό, η λύση δεν είναι να τους τα στερήσουμε, αλλά να αντικαταστήσουμε τα ανθυγιεινά γλυκά με δικές μας σπιτικές συνταγές, με αγνά υλικά και φυσικά αποφεύγοντας τη ζάχαρη! Να, τρεις εύκολοι τρόποι, να μεταμορφώσουμε μερικές ροδέλες μήλου σε απολαυστικά ντόνατς. Μια συνταγή που όσο υγιεινή κι αν τους φανεί…σίγουρα θα την λατρέψουν! Υλικά 3-4 μήλα σε ροδέλες Γιαούρτι στραγγιστό (ή κάποιο γιαούρτι με γεύσεις που αρέσει στα παιδιά σας) Μερέντα Χρωματιστά τρούφες σοκολάτας Εκτέλεση Καθαρίζετε τα μήλα και βγάζετε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο. Βάζετε σε μια πιατέλα τις ροδέλες και τις αλείφετε με γιαούρτι. Τα διακοσμείτε ανάλογα με τα γούστα του παιδιού, με λίγη μερέντα, σταγόνες σοκολάτες, χρωματιστές τρούφες σοκολάτας, δημητριακά ή αποξηραμένα φρούτα.
Φρουτένια ντόνατς με μήλο και γιαούρτι!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γαλοπούλα: Με αυτή τη μαρινάδα θα γίνει πολύ μαλακή Το μυστικό για να γίνει η ψητή γαλοπούλα νόστιμη και τρυφερή είναι η μαρινάδα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ντολμαδάκια με σέσκουλα και ταχίνι Φτιάχνουμε τη δική μας απλή και υγιεινή σος ταχινιού. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλατόπιτα με λεμόνι και μύρτιλα Την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και τη σερβίρουμε με έξτρα μύρτιλα, αν θέλουμε. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κουραμπιέδες Για να γίνουν αφράτοι οι κουραμπιέδες πρέπει να χτυπήσουμε για αρκετή ώρα το μαλακό βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby σπανάκι φρικασέ Σερβίρουμε το σολομό φρικασέ πασπαλίζοντας με λίγο σουσάμι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ