Υλικά 4 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες (όχι πολύ λεπτές) 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας χοντρό αλάτι Προαιρετικά ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό ή φρέσκο μαϊντανό.
Εκτέλεση 1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. 2. Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί το ταψί, βάζετε τις πατάτες, τις ραντίζετε με το λάδι και πασπαλίζετε με το αλάτι. 3. Ψήνετε τις πατάτες, γυρίζοντάς τις που και που, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα (περίπου 20 με 30 λεπτά).