Υλικά 1 φλιτζάνι ανάμεικτες νιφάδες δημητριακών (καλαμποκιού, βρώμης, σιταριού, ή όποιες αγαπούν τα παιδιά σας) 1 φλιτζάνι βρόμη 1 φλιτζάνι σταφίδες σουλτανίνα ανάμεικτο με ξηρούς καρπούς- της αρεσκείας σας- θρυμματισμένους. 250 γραμμάρια κουβερτούρα 3 κουταλιές σούπας βούτυρο Εκτέλεση Βάζουμε σε ένα μπολ τις νιφάδες, τη βρώμη, τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε μέσα και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Προσθέτουμε τη σοκολάτα στο μείγμα με τα δημητριακά και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψάκι, το πιέζουμε καλά στον πάτο και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Το βγάζουμε από το ψυγείο και το κόβουμε σε μπάρες.
Σοκολατένιες μπάρες δημητριακών σε 5′!
Είναι υγιεινές και τις αγαπούν πολύ τα παιδιά. Εμείς σας δίνουμε μια εύκολη συνταγή για λαχταριστές μπάρες δημητριακών με σοκολάτα, που θα τις φτιάξετε με ελάχιστα υλικά και χωρίς ψήσιμο!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ