Η θερμοκρασία πέφτει και η αγαπημένη σε όλους κοτόσουπα, ξαναμπαίνει στο μενού της εβδομάδας. Η παρακάτω συνταγή είναι εύκολη και το αποτέλεσμα είναι μια σούπα νόστιμη, δυναμωτική και μαμαδίστικη. Υλικά: 1 κοτόπουλο (περίπου 1300 γρ.) 2- 3 καρότα 1 κρεμμύδι 1 φύλλο δάφνης 1/2 φλιτζάνι ζυμαρικά (αστεράκια ή πεπονάκι) ή ρύζι για σούπα 1 λεμόνι αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με τα λαχανικά και τη δάφνη. Προσθέτουμε νερό, ώστε το κοτόπουλο να σκεπαστεί τελείως. Μόλις πάρει την πρώτη βράση, ξαφρίζουμε με κουτάλα. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου μια ώρα. Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά, σουρώνουμε το ζωμό σε καθαρή κατσαρόλα και τον βάζουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα καρότα, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για λίγα λεπτά. Εν τω μεταξύ ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο, αφαιρώντας την πέτσα και τα κόκαλα. Ρίχνουμε το ψαχνό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το λεμόνι και η σούπα μας είναι έτοιμη. Καλή επιτυχία!