Υλικά 2 αυγά 80 γραμμάρια ζάχαρη καστανή 150 γραμμάρια ελαιόλαδο (αν το προτιμάτε ελαφρύ αντικαθιστάτε το ελαιόλαδο με ηλιέλαιο) 250 γραμμάρια καρότο, περασμένο από τον λεπτό τρίφτη 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ (γεμάτο) 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα Για την επικάλυψη 250 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου 150 γραμμάρια άχνη ζάχαρη 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ξύσμα από 1 πορτοκάλι Εκτέλεση Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με την καστανή ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Ρίχνουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για ακόμη 2 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε με τη σειρά το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα από σιλικόνη. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα το αδειάζουμε σε μια φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά Επικάλυψη Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και το αφρατεύουμε λίγο με το σύρμα. Ρίχνουμε την άχνη λίγη λίγη, χτυπώντας παράλληλα. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα και χτυπάμε ελαφρά να αφρατέψει η επικάλυψη. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το καλύπτουμε με την κρέμα τυριού με μια σπάτουλα σιλικόνης
Λαχταριστό κέικ καρότου
Ένα αφράτο, ευωδιαστό και λαχταριστό κέικ καρότου που δεν θα χρειαστείτε πάνω 20 λεπτά για να το φτιάξετε.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα Εύκολο, νόστιμο και γρήγορο πρωινό - Τώρα δεν έχετε δικαιολογία να το παραλείψετε! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστό ρόφημα κανέλας Πέρα από την όμορφη και ζεστή αίσθηση που σου δίνει η μυρωδιά της, η κανέλα έχει και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Οι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα Το μυστικό; Προτιμάμε ελληνικά δαμάσκηνα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας Ένα υγιεινό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών Ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική σαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τσάι του βουνού με κουρκουμά Για περισσότερη γεύση: Προσθέτουμε μέλι, κανέλα και ό,τι άλλο ταιριάζει γευστικά με το μέλι και είναι πλούσιο σε θρεπτικά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ