Σαπουνίζω πολύ καλά όσα βάζα (και τα καπάκια τους) πρόκειται να χρησιμοποιήσω άμεσα και τα ξεπλένω με καυτό νερό. Σε μια λαμαρίνα φούρνου στρώνω μια καθαρή βαμβακερή ή λινή πετσέτα και ακουμπάω εκεί τα βάζα και τα καπάκια τους, ανάποδα, δηλαδή με το στόμιο να ακουμπά στην πετσέτα. Προθερμαίνω το φούρνο στους 150 C και βάζω το ταψί στο φούρνο για 15 λεπτά. Τα γεμίζω όταν τόσο τα βάζα όσο και το γλυκό (ή η μαρμελάδα ή κάποιο σιρόπι) είναι ζεστά. Τα γεμίζω μέχρι επάνω, κλείνω τα βάζα σφικτά και τα ακουμπάω κάπου, αναποδογυρισμένα, δηλαδή με το καπάκι προς τα κάτω. Τα αφήνω εκεί μέχρι να κρυώσουν και μετά τα φυλάω σε κάποιο σκοτεινό μέρος ή σε ντουλάπι. Μετά το άνοιγμα όμως τα φυλάω στο ψυγείο.
2 Νοεμβρίου 2017 | 15:49
Πρόσφατα Άρθρα