Αν και καμιά συνταγή δε συναγωνίζεται τα κεφτεδάκια της γιαγιάς, αυτή η εκδοχή του διάσημου σεφ Τζέιμι Όλιβερ, είναι εξίσου πεντανόστιμη! Υλικά Για τα κεφτεδάκια 500 γραμμάρια καλής ποιότητας κιμάς από βοδινό 2 κουταλάκια μουστάρδα 1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη φρέσκο δεντρολίβανο, 1 μεγάλο αυγό ελεύθερης βοσκής θαλασσινό αλάτι φρέσκο μαύρο πιπέρι ελαιόλαδο φρέσκο δεντρολίβανο Για τη σάλτσα 800 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκο βασιλικό 1 μέτριο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδου 2 κουταλιές σούπας βαλσαμικό ξύδι Σπαγγέτι Τυρί παρμεζάνα, για τρίψιμο Εκτέλεση Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά, τη μουστάρδα, το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το αυγό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε καλά το μείγμα και με βρεγμένα χέρια το πλάθετε σε μικρά κεφτεδάκια Τα περνάτε από καυτό ελαιόλαδο και τα κρατάτε στην άκρη να κρυώσουν Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού, τις ντομάτες και το βαλσαμικό ξύδι και τα ρίχνετε στο τηγάνι για 8-10 λεπτά μέχρι η σάλτσα να αρχίζει κάπως να πήζει. Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικό σε μια κατσαρόλα και όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα στραγγίζετε κρατώντας 1 ποτήρι νερό. Ρίχνετε τα μακαρόνια στη σάλτσα, προσθέτετε το νερό από τα ζυμαρικά και ανακατεύετε. Τέλος, σερβίρετε σε μια πιατέλα με τα κεφτεδάκια επάνω. Πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα
Τα κεφτεδάκια του Τζέιμι Όλιβερ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ