Αν και καμιά συνταγή δε συναγωνίζεται τα κεφτεδάκια της γιαγιάς, αυτή η εκδοχή του διάσημου σεφ Τζέιμι Όλιβερ, είναι εξίσου πεντανόστιμη! Υλικά Για τα κεφτεδάκια 500 γραμμάρια καλής ποιότητας κιμάς από βοδινό 2 κουταλάκια μουστάρδα 1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη φρέσκο δεντρολίβανο, 1 μεγάλο αυγό ελεύθερης βοσκής θαλασσινό αλάτι φρέσκο μαύρο πιπέρι ελαιόλαδο φρέσκο δεντρολίβανο Για τη σάλτσα 800 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκο βασιλικό 1 μέτριο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδου 2 κουταλιές σούπας βαλσαμικό ξύδι Σπαγγέτι Τυρί παρμεζάνα, για τρίψιμο Εκτέλεση Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά, τη μουστάρδα, το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το αυγό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε καλά το μείγμα και με βρεγμένα χέρια το πλάθετε σε μικρά κεφτεδάκια Τα περνάτε από καυτό ελαιόλαδο και τα κρατάτε στην άκρη να κρυώσουν Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού, τις ντομάτες και το βαλσαμικό ξύδι και τα ρίχνετε στο τηγάνι για 8-10 λεπτά μέχρι η σάλτσα να αρχίζει κάπως να πήζει. Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικό σε μια κατσαρόλα και όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα στραγγίζετε κρατώντας 1 ποτήρι νερό. Ρίχνετε τα μακαρόνια στη σάλτσα, προσθέτετε το νερό από τα ζυμαρικά και ανακατεύετε. Τέλος, σερβίρετε σε μια πιατέλα με τα κεφτεδάκια επάνω. Πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα
Τα κεφτεδάκια του Τζέιμι Όλιβερ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα Εύκολο, νόστιμο και γρήγορο πρωινό - Τώρα δεν έχετε δικαιολογία να το παραλείψετε! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστό ρόφημα κανέλας Πέρα από την όμορφη και ζεστή αίσθηση που σου δίνει η μυρωδιά της, η κανέλα έχει και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκμεταλλευτούμε τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Οι... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ Μυστικό: Βάζουμε το σολομό στον τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω ώστε να γίνει τραγανή και στη συνέχεια... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα Το μυστικό; Προτιμάμε ελληνικά δαμάσκηνα τα οποία βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα ξηρών καρπών, γιατί δεν είναι πολύ γλυκά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας Ένα υγιεινό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών Ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και θρεπτική σαλάτα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τσάι του βουνού με κουρκουμά Για περισσότερη γεύση: Προσθέτουμε μέλι, κανέλα και ό,τι άλλο ταιριάζει γευστικά με το μέλι και είναι πλούσιο σε θρεπτικά... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ