Αυτή είναι μια από τις πολλές υπέροχες συνταγές που θα βρείτε στο νέο περιοδικό Γευσιγνώστης! Από αυτή την Κυριακή 19 Νοεμβρίου και κάθε μήνα με την εφημερίδα το «ΒΗΜΑ». Μην το χάσετε!

Mπουτάκια κοτόπουλου παναρισμένα σε κορν φλέικς
Φωτογραφίες Ακης Ορφανίδης
Food styling Καρολίνα Δωρίτη

Προετοιμασία 10΄ 
Ψήσιμο 45΄-60΄, Κόστος 8,5 € 
Υλικά (για 4 μερίδες):
4 μπουτάκια κοτόπουλου, κοπανάκια 
300 γρ. κορν φλέικς 
1 αβγό
4 κουτ. σούπας ξινόγαλο 
ανθός αλατιού 
πιπέρι (προαιρετικά)
Για το καλαμπόκι
4 ολόκληρα καλαμπόκια (βρασμένα βρίσκουμε στα ψυγεία των σουπερμάρκετ)
λίγο ελαιόλαδο
λίγο χοντρό θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση: Για το κοτόπουλο
Πλένουμε καλά τα μπουτάκια και τα αλατοπιπερώνουμε. 
Στο μούλτι, σπάμε τα κορν φλεικς μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη. 
Σε ένα μικρό ταψάκι, χτυπάμε με το σύρμα το αβγό με το ξινόγαλο μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το τρίμμα από τα κορν φλέικς.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Σε μια λαμαρίνα απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Βουτάμε καλά τα μπουτάκια ένα-ένα στο μείγμα του αβγού και, στη συνέχεια, τα περνάμε στο τρίμμα από κορν φλέικς. Τα τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 45-60 λεπτά.
Για τα καλαμπόκια
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε νερό να βράσει και προσθέτουμε 2 κουτ. γλυκού αλάτι. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα καλαμπόκια και βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά. Τα βγάζουμε, τα αλείφουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού.

Ο Γευσιγνώστης ξέρει, γιατί το ‛χει ψάξει!

Φωτογραφίες ‘Ακης Ορφανίδης
Food styling Καρολίνα Δωρίτη

Φωτογραφίες ‘Ακης Ορφανίδης
Food styling Καρολίνα Δωρίτη