Τα muffins αρέσουν πολύ στα παιδιά. Εμείς σας δίνουμε μια εύκολη, υγιεινή και κυρίως γρήγορη συνταγή για muffins με σταφίδες, κατάλληλη για πρωινό, για παιδικό πάρτι, αλλά και για ένα νόστιμο σχολικό κολατσιό! Υλικά (για 12 muffins) 500 γραμμάρια φαρίνα 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια κανέλα 1 φλιτζάνι σπορέλαιο 1 φλιτζάνι ζάχαρη ¾ φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού 1 φλιτζάνι σταφίδες Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το άχνισμα Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο. Λαδώνουμε τη φόρμα των μάφιν, ή τα φορμάκια μας Πασπαλίζουμε τις σταφίδες με λίγο αλεύρι,για να μην καθίσουν στον πάτο της ζύμης Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν με την κανέλα Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ το σπορέλαιο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε και το μείγμα αλευριού, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες, γεμίζοντάς τις κατά τα ¾, και ψήνουμε για 30-40 λεπτά περίπου. Βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά, πριν ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Εύκολα γλυκά muffins με σταφίδες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σφυρίδα με ελαιόλαδο Η σφυρίδα είναι ένα ψάρι χαμηλής θερμιδικής αξίας. Αποτελεί, επίσης, καλή πηγή πρωτεϊνών και αμινοξέων. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ