Καραμελωμένο ποπ κορν! Σκέφτεστε πιο γρήγορο, εύκολο και υγιεινό σνακ για τα παιδιά; Δείτε πώς μπορείτε να το φτιάξετε μόνες στο σπίτι, με τα πιο υγιεινά και αγνά υλικά! Υλικά 50 γραμμάρια καλαμπόκι 1 σφηνάκι ελαιόλαδο 300 γραμμάρια ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας σόδα 85 γραμμάρια βούτυρο 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι με το καλαμπόκι και περιμένετε να κάψει Χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε με ένα καπάκι Σιγά σιγά θα αρχίσουν να σκάνε γι’ αυτό μην βγάλετε το καπάκι Όταν σκάσουν όλα αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα ποπ κορν σε ένα μπολ Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη και το αλάτι σιγά-σιγά για να κάνετε την καραμέλα Προσθέτετε το βούτυρο κι όταν αυτό πάρει χρυσαφί χρώμα, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τη σόδα Ανακατεύετε γρήγορα και προσθέτετε τα ποπ κορν Ανακατεύετε πάλι και απλώνετε τα καραμελωμένα ποπ κορν πάνω σε μια λαδόκολλα να κρυώσουν Καλή απόλαυση!
Φτιάξτε μόνες σας σπιτικό καραμελωμένο ποπ-κορν!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στριφτάρια με κολοκυθάκια, φέτα και ψητά μανιτάρια Προσέχουμε να ψήσουμε τα μανιτάρια σε δόσεις και να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φασόλια γίγαντες στο φούρνο Αν δούμε ότι ξεραίνονται γρήγορα τα όσπρια εξωτερικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρούμε προς το τέλος... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σφυρίδα με ελαιόλαδο Η σφυρίδα είναι ένα ψάρι χαμηλής θερμιδικής αξίας. Αποτελεί, επίσης, καλή πηγή πρωτεϊνών και αμινοξέων. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ