Ντόνατς σοκολάτας: Η σπιτική συνταγή

Λαχταριστά και κυρίως σπιτικά, αυτά τα ντόνατς σοκολάτας θα ξετρελάνουν τα παιδιά!   Υλικά 120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κουταλιές της σούπας κακάο για τη ζύμη του κέικ και 3 κ.σ. για το γλάσο 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα Αλάτι 1/4 για τη ζύμη του κέικ και μια πρέζα για το γλάσο […]
13 Δεκεμβρίου 2017 | 17:42

Λαχταριστά και κυρίως σπιτικά, αυτά τα ντόνατς σοκολάτας θα ξετρελάνουν τα παιδιά!  

Υλικά

120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κουταλιές της σούπας κακάο για τη ζύμη του κέικ και 3 κ.σ. για το γλάσο 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα Αλάτι 1/4 για τη ζύμη του κέικ και μια πρέζα για το γλάσο 110 γραμμάρια ζάχαρη καστανή 120 γραμμάρια ξινόγαλο ή βουτυρόγαλα 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο 60 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας για τη ζύμη του κέικ και 2 κ.γ. για το γλάσο 30 ml. γάλα (και ακόμη 15-30 ml. άν χρειαστεί ) 180 γραμμάρια ζάχαρη άχνη 

Εκτέλεση

Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στην πρώτη θέση και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Αλείφουμε με λάδι 10 ειδικές θήκες για ντόνατς και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο, τη σόδα, το αλάτι και την καστανή ζάχαρη. Σε ένα δεύτερο μπόλ αναμιγνύουμε το αυγό με το βουτυρόγαλα, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα του αυγού στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και να προκύψει η ζύμη. Μοιράζουμε τη ζύμη στις ειδικές θηκούλες. Ψήνουμε στο φούρνο για 12-13 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κέικ. Βγάζουμε τα ντόματς από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα γλασάρουμε. Στο μεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και το αλάτι. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας γάλα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά, το μείγμα. Το μείγμα θα πρέπει να είναι πηχτό. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη γάλα για να έχει τη μορφή που θέλουμε. Βουτάμε κάθε ντόνατ στο γλάσο και το τοποθετούμε σε μια σχάρα. Πασπαλίζουμε με σοκαλατένια ή χρωματιστή τρούφα και αφήνουμε για λίγη ώρα να σταθεί το γλάσο. Τέλος σερβίρουμε

Πρόσφατα Άρθρα
Αυγά σκραμπλ με σπανάκι και φέτα 21 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Θρεπτικό smoothie με φυσικοβούτυρο και φρούτα 20 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πρωινό banana split 19 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Ζεστό ρόφημα κανέλας 18 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πώς θα κάνουμε τουρσί τα λαχανικά του χειμώνα 17 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοχύλια γεμιστά με μανιτάρια & ανθότυρο 16 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Λιγκουίνι με πέστο ρόκας, φέτα & φρέσκια ντομάτα 15 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Λαζάνια με άρωμα σπανακόπιτας 14 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Ψητός σολομός με baby λαχανικά φρικασέ 13 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο με ρύζι & δαμάσκηνα 12 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι & πουρές σελινόριζας 11 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Πλιγούρι με λαχανικά, φρέσκα βότανα & βινεγκρέτ εσπεριδοειδών 10 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια & ξινομυζήθρα 9 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Τσάι του βουνού με κουρκουμά 8 Νοεμβρίου 2024, 08:00
Κέικ με αποξηραμένα σύκα 7 Νοεμβρίου 2024, 08:00
imommy.gr © 2024 - All Rights Reserved
Exit mobile version