Τα πιο εύκολα και λαχταριστά muffins για που θα ξετρελάνουν τα παιδιά μας! Ιδανικά και για τον χριστουγεννιάτικο μπουφέ! Υλικά (για 16 περίπου muffins) 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γραμμάρια αλεύρι καλαμποκιού 200 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες 1 κούπα διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα (γραβιέρα, τσένταρ, ρεγκάτο) ½ κούπας γάλα 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 αυγά 16 λουκανικάκια cocktail Εκτέλεση Σε ένα μπολ βάζουμε τα δύο ειδών αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι και τα αυγά. Ανακατεύουμε με κουτάλι ή αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν με το χυλό του κέικ. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας. Λαδώνουμε την ειδική φόρμα για muffins και γεμίζουμε κάθε υποδοχή με το χυλό μέχρι τη μέση. Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε muffin από ένα λουκανικάκι χωρίς να το βυθίσουμε στο χυλό. Ψήνουμε τα λουκανικοπιτάκια στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για 15-20 λεπτά περίπου. Στο δεκαπεντάλεπτο ανοίγουμε το φούρνο και βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο ενός muffin. Αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμα. Αν έχει επάνω του υπολείμματα ζύμης, τότε κλείνουμε το φούρνο και ψήνουμε για μερικά λεπτά ακόμη. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο, καθώς και από τη φόρμα ψησίματος και τα αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν για μερικά λεπτά.
Εύκολα muffins με λουκάνικο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας Δροσερό κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι και κρεμώδης πουρές. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμώδες ρυζόγαλο με κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολ ή ποτήρια και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε ψυγείο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη πατατοσαλάτα Αφήνουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαλάτα με κοτόπουλο, σπανάκι και φιστίκια Αιγίνης Μπορείτε να μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά σε ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά πριν το ψήσεις για περισσότερη γεύση. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπιφτέκια με 3 είδη κιμά Ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει τα κρέατα μία φορά από τη μηχανή του κιμά. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παντζάρια με γιαούρτι και καρύδια Το μαρινάρισμα του παντζαριού, πέρα από γεύση, θα δώσει επιπλέον στη σαλάτα πιο έντονο ροζ χρώμα. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζεστή σαλάτα με πλιγούρι και ψητό κουνουπίδι Καθώς κόβετε το κουνουπίδι, αφαιρέστε το χοντρό κοτσάνι και το κρατήστε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε σε... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζυμαρικά με τόνο και ψητά ντοματίνια Προτιμάμε τα fusilli, γνωστά στα ελληνικά και ως βίδες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σφυρίδα με ελαιόλαδο Η σφυρίδα είναι ένα ψάρι χαμηλής θερμιδικής αξίας. Αποτελεί, επίσης, καλή πηγή πρωτεϊνών και αμινοξέων. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ