Μια πολύ εύκολη και πεντανόστιμη τραγανή και ζουμερή χριστουγεννιάτικη κιμαδόπιτα που θα απογειώσει το γιορτινό σας τραπέζι. Υλικά
2 έτοιμα φύλλα
500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 ντομάτα ώριμη και σφιχτή κομμένη σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
200 γραμμάρια φέτα σε τρίμματα
150 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ροδίζουμε τον κιμά μέχρι να ψηθεί και να αλλάξει τελείως χρώμα για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να γίνουν διάφανα σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό και τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ο κιμάς. Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα, το αυγό με το γιαούρτι και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά. Τέλος, ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Βγάζουμε τα έτοιμα φύλλα. Στρώνουμε το ένα φύλλο, βάζουμε τη γέμιση σε μία στρώση, καλύπτουμε με φέτες ντομάτας, σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα στη μεσαία σχάρα. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει καλά η πίτα.. Αφήνουμε λίγο να σταθεί για 10 λεπτά κι έπειτα σερβίρουμε με σαλάτα.